Lillördag & årets första julblommor

Tjingeling!

Någon som lyxat till det lite extra idag med middagsmaten jag menar det är ju lillördag och då får man faktiskt låtsas att det är helg och unna sig något gott, eller hur ; D

Här blev det något så lyxigt som köttfärsbiffar, blomkålsmos (självfallet kokt potatis till resten av familjen som på inga som helst vilkor kan äta blomkål) sockerfri lingonsylt, saltgurka och riktigt gräddig brunsås gjord direkt i stekpannan, tycker såsen blir allra bäst om man häller grädden direkt i pannan där man stekt köttfärsen jag vispar i lite kalvfond och tamarisoja (naturligt glutenfri) och smakar av med salt och svartpeppar, sist silar jag såsen så den blir alldels len och fin i konsistensen.

Har alltid älskat husmanskost och tycker nog att det kan vara minst lika lyxigt som hummer eller oxfilé ; ))

Här om dagen såg jag till att få ner årets första julblommor i krukorna, mina tre favoriter vit hyacint, vit amarylis och rumsgran, hade även köpt mossa, kanelstänger och natursnöre som jag dekorerade med. Är inget stor fan av konstgjort dekorationspynt som såna där röd-vita små svampar, minikulor i grälla färger eller plastiga kottar som man kan sticka ner i jorden vill hellre ha det naturligt och i jordnära färger. Det är ju några veckor kvar till jul så de lär knappast hålla hela vägen men det är ju bara att byta ut själva blomman när den har blommat över och behålla allt annat. Att jag håller mig till vita blommor är för att dom doftar minst och är bättre för oss allergiker sen gillar jag just kombinationen vit och grönt allra bäst.

Maxade effekten genom att dricka julmust och lyssna på julmusik under tiden 🎅🏾

Måste erkänna att det blivit några blommor till sedan dess kan liksom inte få nog så nu kan vi njuta i varenda lite vrå till och med inne på toaletten : D

I morgon efter jobbet ska jag och mannen iväg på något som vi väntat och längtat efter sedan i februari (ja kanske mest jag då men mannen är s å snäll som följer med mig) äntligen är det dags att gå och se Pernilla Wahlgrens show ”Kort, glad och tacksam” på Gävle konserthus. Stänger på jobbet så jag hinner i princip bara hem och vända (vet inte riktigt hur jag planerat det här) får se till att göra mig i ordning så gott det går redan innan jag åker till jobbet så det bara är att fräscha upp och hoppa i finstassen – ja ja det funkar nog det också.

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *