P E P P A R K A K S B A K anno 2018

Gokväll vänner!

Tanken var att vi skulle baka årets andra sats pepparkakor i går, ja den första satsen är faktiskt redan slut a l l t gotta som bakas och lagas i detta hus tar liksom slut fortare än man hinner blinka, men tiden rann i väg och om jag ska vara ärlig var väl ingen av barnen dirket sugna på det heller så det blev inget bakat vi får helt enkelt klara oss på köpekakor tills nästa vecka ; )

Jag hade en lchf-pepparkaksdeg i kylskåpet som jag tog hand om i stället samma deg som jag använde förra året men i stället för att krångla med den ganska kladdiga degen och försöka trycka ut former gjorde jag en rulle av degen som jag skar i centimetertjocka bitar och lade på en plåt, plattade till dom en aning innan dom åkte in i ugnen. Efter att ha torkat till i ugnen i ungefär två timmar blev dom helt perfekta, det kommer säkert slinka ner en och annan ”vanlig” pepparkaka också men att ha dessa att bryta av med blir bra för magen så här i juletid.

Degen som barnen bakade med är från Ica Maxis egna bageri tycker den är näst intill lika god som den man gör själv och alltid perfekt i konsistens och lätt att baka ut.

Det blev en mysig stund med en hel massa fnissande, julmusik och goda dofter som spred sig i hela huset.


Felicia och Gustav gjorde sina egna tolkningar medan jag och William höll oss till de mer traditionella formarna ; )

Redan fredag i morgon och näst sista helgen innan jul. Vi åker till Sala för att hälsa på pappa och mormor och önska god jul så det blir ingen tid att fixa här hemma men jag tänker att vi hinner det vi hinner och vi har ju faktiskt en hel helg ledigt innan själva julafton. Julgranen står ju redan grön och grann och julklapparna börjar ta plats där under så det är väl egentligen bara det sista pyntandet och julgodistillverkningen kvar och som sagt vi hinner det vi hinner och så är det bra med det.

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *