J U L G O D I S x 2

Innehåller annonslänk till Lagerhaus

Tjingeling!

Det ser ut som att vi kommer få en vit jul trots allt – Hurra!!!!!

Här har det snöat i flera dagar nu och minusgraderna verkar hålla i sig det vore bannemig fantastiskt att äntligen få fira en jul med vit gnistrande snö utanför fönstret istället för en grön gräsmatta ; )

Jag har tagit ledigt hela jullovet så jag och barnen kommer att ha massor av tid tillsammans och i och med snön kommer vi kunna vara ute mycket mer (vet inte hur det är för er men här hemma är det betydligt lättare att få ut barnen ur huset när man kan locka med kojbygge i snön eller en utflykt backen med lite varm choklad) vi har inte mer än fem minuter till närmaste stora backe så det lär nog bli ett och annat besök där det här lovet.

Onsdag är min tidiga dag på jobbet vilket det betyder att jag får några extra eftermiddagstimmar att pyssla med saker hemma innan det är dags för middag och läxläsning, i dag passade jag på att göra lite julgodis. Hann med polkabräck och rocky road resten får vi göra i helgen (har några till favoriter som bara måste finnas på godisbordet) har även en bit pepparkaksdeg kvar i kylen som vi behöver baka ut men det får nog ockå bli till helgen har stängning på jobbet i morgon och efter det tänkte vi göra stora julhandlingen pust…. Stänger även på fredag så det känns extra skönt att julafton inte är förens på måndag det ger den där välbehövliga extra tiden som gör att vi slipper stressa fram det sista.

Självklart får ni recepten här:

100 g mörk choklad 

100 g smör

1,5 dl brun farin

1 ägg 

2 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

1 tsk bakpulver

2 påsar polkagrisar

Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull och rör ner farinsockret. Blanda vetemjöl, havregryn och bakpulver i en bunke och ha ner i smöret. Rör sist ner ägget och blanda till en tjock smet.

Krossa polkagrisarna (jag använde matberedaren men det går lika bra att krossa dom i en påse med hammaren) och blanda ner 2/3 i smeten. 

Forma till små bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt tryck till lite lätt (kakaorna flyter ut ganska mycket under gräddningen så se till att lägga dom ganska glest) och strössla över resten av polkagriskrosset. 

Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca 10 min 

Om kakorna flytit ihop se till att dela dom innan dom svalnat helt, jag skar med en pizzaslicer : )

Handduk med kottar här 

Dessa måste ni prova dom är verkligen försvinnande goda, ja jag äter av dessa trots att de innehåller vetemjöl och vanligt socker men bara för att det är jul och för att dom är s å goda.

200 g mörk choklad

2 dl rostade och saltade cashewnötter

2 dl rostade och saltade solroskärnor

1 dl torkade tranbär (går bra med annan torkad frukt också)

Smält chokladen i ett vattenbad på spisen. Häll upp chokladen i en form och strö över nötter, kärnor och torkad frukt, tryck till lite med en sked för att inte allt ska hamna överst.

Ställ kallt. När chokladen stelnat skär bitar i valfri storlek.  

Kram

Malin 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *