J U L A F T O N 2018

Innehåller adlinks till Åhléns 

Gokväll!

Hoppas ni alla fått uppleva en fin jul med mycket kärlek och gemenskap och massvis med god mat, vilket nödvändigtvis inte behöver betyda just julmat för alla ; )

Vår jul blev verkligen så där lugn och skön som jag hade hoppats på barnen har hållit sig på nedre plan (med bara några få undantag) och vi har tittat på teve, pratat, ätit, spelat spel och skrattat tillsammans vilket händer typ aldrig nu för tiden kan ha att göra med att min lillebror varit här han är säkert både roligare och mer spännande att umgås med än mamma och pappa ; )

Vi började det hela med Bingolottos uppesittarkväll, glögg, skinksmörgås och att smaska gotta från gottebordet, det mannen alltid dukar fram i matsalen och som vi äter av under hela jul och nyår…..

Själva julafton började med en välbehövlig sovmorgon sen mös vi i soffan framför julkalendern innan vi intog frukosten, det blev även en tur till minneslunden för att tända ljus för mormor och gammelmorfar och en promenad innan vi gjorde oss i ordning sen såg nog resten av dagen ut som för dom flesta med Kalle Anka, julmiddag och julklappsutdelning.

Eftersom vi inte var så många så dukade vi upp i köket med grå linneduk (liknande här) mammas gamla julljusstakar och små tomtar och farmor och farfars bröllopsporslin, precis som vanligt, det enda nya som tillkom var tallgirlangen från Lagerhaus och servetterna (också med girlanger på) från Ica Maxi. Guldbesticken är även dom från Lagerhaus men de börjar tappa färgen så det är nog dags att investera i några nya dom här till exempel, fyller ju halvjämt om si så där en sex månader så kanske vore något att skriva upp på önskelistan ; )


Och som vanligt blev jag mätt efter första tallriken

Jultomten hann inte komma förbi oss i år heller (förra året var första gången sedan vi började med tomte) och Gustav blev nog lite besviken han hade gärna sett att det kom en tomte trots att han halv om halvt övertygat säger att han inte tror, precis som klasskompisarna. Vi sa att tomten inte har tid att komma till familjer med stora barn men att han lämnat säcken med paket utanför dörren och ville ha hjälpa att dela ut dom Gustav var dock inte villig att agera tomte så vi fick lösa det med pappan i huset istället.

Glada och nöjda barn trots bristen på tomte

(för er som undrar så vägrade Gustav att sätta på sig annat än mjukisbyxor och en urtvättad t-shirt, fick på honom finkläderna en kort stund när vi skulle knäppa årets julkort men sen åkte mjukiskläderna på igen ; )

Ska villigt erkänna att även vi andra gladerligen hoppade ur finkläderna när julklappsutdelningen var avklarad och det var dags för filmmys det är ju klart mycket skönare att krypa upp i soffan i pyjamas.

God fortsättning önskar vi er alla

❤︎

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *