Att städa sig frisk

Jag tror det är det jag försökt göra idag…städa mej frisk.

Ena dottern blev magsjuka igår kväll och har kämpat halva natten, urduktig om man kan säga så..hon vaknar och gör det hon ska. En annan kämpar i timmar för att undvika det oundvikliga, så det blir en mycket smärtsammare och längre procedur…

Nåväl, i hopp om att unvika den har jag spenderat dagen med att rensa i vårt förråd. Jisses vad mycket skit där fanns. Jag skyller på mannen..när jag ställt ut nåt skräp har han tagit iväg det..jag har trott att han slängt det medans han själv slängt in det i vårt förråd. Nu är det iallafall rensat och klart och jag har kastat bort alla papperskartonger och ersatt med plastlådor. Flyttkartongerna gav vika i fukten under vintern så dom behövdes bytas.

Och skräper såg jag till att kasta iväg direkt..nåja iallafall det som gick. Resten står i vanlig ordning utanför dörren i väntan på att mannen ska åka bort med det. Men just nu ligger han däckad på soffan, magsjuk. Stackarn. Han har peppat sig själv sen igår när vår dotter blev dålig, ”tick,tack” har han sagt..och ”jag ser det som en deff” haha jo jag tackar jag…undrar om han är lika positiv nu ja..

Förutom förrådet har jag fixat till balkongen, hängt upp ett insynsskydd och solcellslampor samt monterat upp nya jalusier i barnens rum så dom får sova om mornarna igen. Ikeas rullgardiner har varit riktigt kassa, gått sönder en efter en så nu har jag fått köpa andra lösningar.

Dom här fina rosorna fick jag av min son i veckan. Han ville att jag skulle ha dom, bara så där. ”Jag vill köpa dom här till mamma” sa han till sin far. Omtänksamma och rara människa.

Kram Ewa

Vitpeppar mot magsjukan

Helt ärligt, magsjukan, vem vill ha den, och vad gör vi inte för att slippa den? Vi kastar i oss vitpeppar, överdoserar handsprit och sätter näsdukar för munnen…men vad funkar och vad funkar inte egentligen?

Glöm övertäckning av munnen, magsjuka är inte luftburet, tack gode gud!

Vitpepparkorn då? Glöm det, det är en ren skröna och har inget samband med att motverka magsjuka.

Det enda ni egentligen ska tänka på är en god hygien. Och glöm inte tvålen! Tvålen är a och o. Och ytdesinfektion att ha på toastol och andra utsatta områden, men när ni skrubbar, glöm inte spolknappar och kranen, ställen som är lätta att glömma bort.

Och sist men inte minst. Drick vätskeersättning!! Finns bra recept på egengjorda, men även att köpa.

Vi hörs, kram Ewa

Morgonshots gör succe

Det finns så många olika hälsokurer som håller oss friska, att köpa vitaminer på burk från affären blir nästan dumdristigt.

De flesta av oss överöses med huskurer av alla dess slag och det kan bli svårt att filtrera ut det som passar för just dej, eller så blir alternativen så många att du kanske inte orkar välja.

Här är en bra huskur som sägs hålla både förkylning och magproblem borta:

Ingefärsshots med gurkmeja

Grovriv 200gr ingefära som du låter sjuda under lock i 20 min tillsammans med 1 liter vatten. (Tips! Låt det nästan koka upp, dra av från plattan och låt stå under lock i 20 min).

Tillsätt 1/2 dl honung. När det svalnat helt tillsätter du saften från 2 st citroner.

För en extra piff har du i önskad mängd gurkmeja. Den har antiinflammatoriska egenskaper. Så förutom att den ger en fin färg ger den en extra boost till din kropp.

Läs mer här:

 http://kurera.se/darfor-ska-du-ata-gurkmeja/

Vi har hällt i vår i en rosa cool flaska, ser ut som en smarrig sommardrink.

När den är helt avsvalnad filtrerar du ner den i en flaska. Den förvaras i kylen och håller i ca 1 månad.

Ta en shot på ca 40-60 ml varje dag! Hejdå förkylning och dåliga magar 😊

Kram kram och lycka till!

Vi skapar som terapi

Så har ytterligare dagar smitit förbi och det är svårt att hinna med allt vi vill när dagarna har sånt högt tempo.

Jag är en pysseldam, jag har alltid gillat att pyssla. När jag var liten sydde jag och broderade..vet att jag även satt med virkning och stickning. Min farmor lärde mej en hel del ❤

På senare år har pyssel mest blivit av med barnen, i form av temapyssel. Men på senare tid har jag fått omge mej med en fantastisk skapare som har fått mej att börja pyssla igen, men på en helt annan nivå. Och det är så roligt. Det finns så mycket att skapa att jag knappt kan vänta på tillfällena som ges. Det är nog nån form av terapi, fast en hälsosammare sådan än att storstäda hela hemmet, som var min terapi förut.

Så, eftersom jag tycker detta är så skoj så försöker jag implementera detta på mina barn med, och deras vänner haha. Så den här helgen har vi skapat i form av askar och tavlor.

Hur gör ni för att koppla av?

Kram Ewa

Alla hjärtans dag pyssel med barnen

Vad kan vara roligare än att pyssla så här inför alla hjärtans dag! Jag älskar pyssel!

Varför inte skramla ihop gamla glasburkar och måla i härliga färger. Prova stansa ut ett motiv i papper, fäst på glaset och måla i motivet så får du en häftig effekt.

Eller varför inte göra fina tavlor av enbart röd färg och tumavtrycken?

Gör ett kort med en fin hälsning till någon du bryr dej om. Eller prova att skapa hjärtan med hjälp av en toalettrulle.

Hittade några av bilderna på nätet, där finns ännu fler härliga tips på saker att pyssla inför kärlekens dag. Glöm dock inte bort att ge kärlek varje dag, även om just denna dag är extra uppmärksammad, så är det aldrig fel att visa sin uppskattning för någon ofta.

Kram Ewa

Att radera det gamla

Är det inte märkligt. Många av oss spenderar lång tid ihop med någon. Vi skapar gemensamma vänner, hobbys, bostäder, endel barn.. Vi lever det livet och försöker vara här och nu, vi blandar in familjemedlemmar, barndomsvänner mfl. Sen tar det stopp. Vi inser att vi nog inte passade så bra ihop. Vi flyr. Vill radera alla minnen, även de i huvudet. För det är ju lite farligt med minnen..dom är riktigt läskiga..så vi ser till att verkligen radera och rensa bland foton, vänner, minnen och ja i mångt och mycket nästan allt. Sen skaffar vi oss nya förhållanden..nya vänskapskretsar. Och vad gör vi? Jo vi ber vår familj radera gammalt, vi raderar själva och hoppas på tur i form av frid i hjärnan. Men vi glömmer något…alla de som runt oss allt i det här. Alla oskyldiga som inte tar parti, som minns med glädje och står där alldeles förvirrade över nya situationer.

Ha en fin fredag, kram Ewa

Matkassar utan leverans

En gång i tiden hade vi matkassar, smidigt och bra för oss som äter samma mat vecka ut och vecka in, att slippa tänka och få allt levererat till dörren. Sen flyttade vi ut på landet..10 minuter från ”staden”.. då blev det inte lika smidigt längre. Endast en levrerat hit, Linas matkasse. Och dom har bara leverans varannan vecka och sen är deras standardpåse endast för 4 personer. Blir så besviken, hur många familjer ser ut så i dagens samhälle där vi separerar, flyttar ihop med nya, får bonusbarn och bonusföräldrar osv.. 4 personer..så 1900- talet för mej.

Så här är jag nu i matkasseroddet och har absolut inga alternativ, inga konkurrerande priser, enbart Linas Matkasse…var 14 dag. Har jag skapat en god grund här för matkasseleverans på landsbyggden? Vi behöver det lika mycket som alla andra städer.

Hur snygg är inte denna bild som fanns i bildarkivet när jag bytte in min iphone mot en honor 8! Bästa jag gjort!

Kram Ewa

Ljusare tider

Yes, nu äntligen går vi mot ljusare tider. Jag saknar sol, värme och halkfria gator!

Solen är magisk. Snön lika så.

Den här helgen blev något annorlunda, det är tufft ibland i livet. Att tro att lyckliga bilder och statusar symboliserar hela livet är naivt. Eller så är det så. Oavsett vad, ska vi inte jämföra oss med andra. Livet är inte grönare på andra sidan staketet. Att ha en positiv inställning är bra, det förenklar saker och ting. Dock är det okej att tveka, att inte alltid vara postitiv och se med lycka på det som passerar.

Vi har en hel drös barn hemma. Det har vi valt. Så vill vi ha det. Däremot saknar vi att kunna umgås på tu man hand, bara vi två. Det tär, att alltid ha barnen nätvarandes, och då menar jag alltid. Det går inte ens att gå på toaletten utan en unge som hänger i byxorna på en. Eller nån som ropar utanför dörren… Ha! Om några helger ska vi ha egentid, fast tillsammans. Vi ska gå ut och äta ihop. Woohooo!!

Kram

Jullovet som försvann

Känner du nångång att tiden du planerar in för inte alltid räcker till? Att när det väl gäller så händer så mycket annat att helt plötsligt har tiden gått och du hann inte ens med en fjärdedel av det du skulle? Så känner jag, nästan varje dag.

Det här lovet skulle jag hinna träffa några nära och kära, men så dök sjukdomar upp, snökaoset från vem vet vart och sen är tiden borta och där står jag nu, nästan lite snopen över hur fort veckorna gick. Ändå vet jag ju hur fort dom går..

Jaja, nu är iallafall jag tillbaka in i rutinerna igen och det känns kanonbra. Kära återseenden bland kollegor, många bra diskussioner och en allmän känsla i kroppen av välbefinnande inför denna vår infinner sig.

Vårterminen 2017, jag är så redo!

Kram Ewa