3-års kalas!

I lördags hade vi kalas för Merlin och det fick bli en kombination av Peppa Pig och Minions. Vi hade inget kalas förra året, då hans 1-årskalas fortfarande hemsöker mig. Det var ett väldigt bra kalas, missförstå mig inte, men jag ville att allt skulle vara perfekt och det kom så sjukt många människor så jag irrade mest runt med en tom blick.
I år tyckte jag ändå att vi skulle ha kalas för nu är han så pass stor att han faktiskt förstår konceptet och har vänner och kusiner att leka med.

Sagt och gjort så blev det kalas! Den här gången skalade jag ner på allt och körde ett relativt simpelt upplägg. Lite kakor, minimuffins i olika färger, en hemmagjord och en köpt tårta och så jordgubbssaft i en stor skål. Den skålen var frym, jag behövde inte fylla på den och då ska det nämnas att vi var över 30 personer varav hälften var barn.
Det var en schysst ljudnivå; vi bor ju trots allt bara i en trea. Men på något vis så kändes det inte trångt, inte ens när barnen (tre sekunder in) rev ut varenda leksak. Allt räckte till, utan att det blev onödigt mycket över, barnen lekte, de vuxna pratade och drack kaffe.

Jag ville först inte att vi skulle sjunga för Merlin, då han lätt kan bli hysterisk i sådana situationer. Jag förvarnade alla istället och vi sjöng – och det gick jättebra! Visst, han gömde sitt ansikte i min hals, men han skrattade och när vi hurrade och klappade händerna klappade han också. Även presentöppningen gick (relativt) smärtfritt. Enda kruxet var att han, så klart, ville leka med allt så fort han öppnat det.


Det var helt fantastiska presenter och alla verkade ha det riktigt trevligt. Merlin var på bra humör hela dagen och hade svårt att komma ner i varv efter alla roligheter.

Stolt kille som valde sin ballong själv.

Han fyllde ju år i torsdags egentligen så min mamma, syster och brors flickvän passade Lily några timmar så att han fick åka själv med mig och pappa till ett lekland. Han. Var. Överlycklig. Innan vi skulle gå fick han glass och när vi satt där vid bordet tystnade han ett tag och sedan sa han ”Mysigt”. Mitt hjärta. Slutligen fick han en ballong i form av en helikopter och däckade i bilen på väg hem. En nöjd kille helt enkelt. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *