Manualer är inte fienden

Varför ogillar vissa att läsa manualer? Dessa personer kan tydligen allting redan och behöver minsann inga instruktioner. Visst man kanske inte behöver en manual för att koppla in tv:n, även jag kan installera den mesta tekniken utan hjälp, men när det är lite mer avancerade saker skulle jag inte ge mig på det utan att veta vad jag gör.
Point in case; min kära fästman tyckte det var för kallt hemma så han bestämde sig för att höja värmen. Vi bor i hus för första gången så det här med värmepump är fortfarande relativt nytt för oss och sist var det jag som fixade värmen – efter att ha läst manualen. Den är nämligen inte så enkel som av/på sen ställa in en grad (varför göra det enkelt liksom) och det tar flera timmar innan du kan känna av den nya värmen. Inget av detta brydde han sig om utan bara drog upp en kurva.
Resultatet?
Det är en bastu här hemma. Jag skojar inte, jag sitter och känner mig som om jag håller på att bli sjuk och det känns som om man går in i varma ”fläckar” här och där. Fick öppna ytterdörren och sätta mig i hallen för att försöka kyla av mig lite. Tur att vi inte har grannar på den sidan så ingen såg mig sitta där i mörkret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *