Fredagsfys och fightnight

Helgen inleddes med fredagsfys, ett tufft Muay Thai-pass som gav blodsmak i munnen och svimningskänsla i kroppen. Det började med MMA-träning men eftersom sporten är en kombination av olika kampsporter har det känts naturligt att hoppa på och köra fler kampsporter.

Jag älskar att inleda helgen med ett ordentligt träningspass. Innan barnen föddes försökte jag köra ett pass vare vecka, nu är det inte praktiskt möjligt men det får bli så ofta som möjligt.

Ikväll kollade jag på Fight Night på Viaplay. Jag erkänner, det var första gången jag kollade på en MMA-match. Det kan verka konstigt men jag är mest intresserad av att träna, inte titta. Vad som gjorde mig förvånad är att jag som åskådare kunde se vilka kampsporter de olika deltagarna hade sin grund från. En annan sak som förvånade mig var att jag förstod vad de gjorde och varför, jag kunde namnen på olika tekniker och visste var de ville komma, hur det var möjligt att komma till submission eller escape. Lite imponerad är jag av hur mycket våra tränare lärt oss. Bra jobbat av dom.

Nu väntar sängen och en god natts sömn förhoppningsvis. Just nu skulle jag kunna sova i flera dygn men rent praktiskt är det inte möjligt. Godnatt!

Vårsol och försommarvärme

Vilken helg det varit. Solen har varit ständigt närvarande och det har varit riktig sommarvärme. Gårdagen var magisk, sol, landsbygd och ett otroligt vackert bröllop. Det var underbart att fota igen, hjärtat slog liksom extra glada slag.

Dagen idag var lika solig och vi var ute hela dagen. I vanliga fall tränar jag mellan 14-16 på söndagar men det gick bara inte att göra det denna vackra dag. I stället körde jag ett pass ute i trädgården med både styrka, flås, smidighet och teknik. Barnen hängde också på med kullerbyttor och lite andra övningar, mysigt värre. Det är verkligen härligt när vi kan ha kul ihop.

Nu hoppas jag på en tidig kväll för veckan som kommer blir intensiv. Hoppas att du haft en härlig helg!

Helgäventyr och rabatt på mina favoritkläder

Inlägget är skrivet i samarbete med tuxer.se. Längre ned i inlägget finns en rabattkod.

Idag bär det ut på äventyr. Jag och Volvon ska ta oss långt ut från Karlstad och i packningen ligger kameran. Gissa vad??? Efter fem månader då jag inte kunnat förmå mig att fota eftersom jag inte kunna gå hela vägen in med hjärtat är det äntligen dags. Inte nog med att det är dags, jag slår till med den bästa av fotograferingar på en gång. Efter detta ska jag utforska nya skogar så bra kläder ligger också nedpackade i väskan. Bästa plagget finns med där, hunterbyxan som finns för både herr, dam och barn. Ett plagg som funkar på äventyr i skogen, vid trädgårdsarbete eller en kvälldpromenad.

Ni vet att jag är ambassadör för tuxer och jag tycker väldigt mycket om kläderna. Med rabattkoden momentsbymary1 får du nu 20% rabatt på ditt nästa köp på tuxers hemsida.

Ha en fin helg!

En gåva till någon som betyder något extra

Det här inlägget är skrivet i samarbete med Cocoo.se och innehåller tips på en riktigt bra gåva till någon som betyder något extra – Längre ned finns en rabattkod, missa inte den!

Det finns människor som sveper in i ens liv och rör om och rör till, det finns människor som ljudlöst smyger in och lika ljudlöst smyger ut. Det finns de som kommer in i ens liv och gör det soligare och roligare och så finns det de som plötsligt bara finns där en dag och man frågar sig hur man kunnat leva hela sitt liv utan den människan som vän.

När livet utmanar en, när man vacklar i sin tro på sig själv behövs de där speciella människorna, de som tror på en när man inte riktigt klarar det själv. Människorna med det ställföreträdande hoppet. Jag hamnar sällan där men jag har varit där i år och jag haft en enorm tur att ha ett par personer som aldrig gett upp på mig, som trott på mig, som lyssnat och peppat eller bara funnits där. Jag har haft sådan tur att jag haft människor som det inte går att rymma ifrån, människor som sett mig rakt i ögonen och inte låtit mig gömma mig. Jag är så otroligt tacksam för det. Det kan inte finnas så mycket mer värdefulla saker i livet.

Även om jag vet att de där människorna inte kräver ett tack finns det såklart en önskan att med en gest visa hur mycket de betyder. Det är ingen självklarhet att finna människor man tycker om, litar på och framförallt tror på som också förmedlar detsamma till en själv. Det är inte konstigt att det finns en önskan inom en att visa hur mycket det betyder.

En av de människorna som är sådär viktig för mig är världens bästa Joi, hon är rolig, stencool och grymmaste fighterpolaren. Hon är inte bara den bästa att sparras mot på MMA:n utan också enormt klok, omtänksam, engagerad, hängiven, galen, snygg, envis, tävlingslysten, busig, snabbtänkt och alldeles alldeles underbar. Det finns en sak som hon är överlägset bra på, att förmedla tro. Vi snackar tro på en själv, tro på ”det goda”, tro på att det blir bättre, tro på lösningar och tro på andra människor. Det är en otroligt fin förmåga! Det finns en rak och spontan känsla jag har inför henne, jag tror på henne, som person. Jag vet att vad hon möter på sin väg kommer hon fixa det. När solen skiner lyser hon än starkare, när det stormar stretar hon emot blåsten. Hon fixar allt. När någon jag tror så mycket på tror på mig blir såklart jag starkare, inget är konstigt med det.

Som en symbol för hur mycket det betyder att Joi finns i mitt liv köpte jag en symbolisk present, ett par armband med budskap från Cocoo.se. Det finns så många fina armband där, med budskap som passar i många olika syften. ”Warrior” och ”I always believe in you” passar så bra för just detta ändamål.

Cocoo.se finns mängder av fina smycken, accessoarer mm och med rabattkoden MINUS30 får du handla med 30 procents rabatt. Passa på att köp något fint till dig själv eller någon du tycker om. Erbjudandet gäller tom 14/5.

Vi odlar ärtskott – snabbt och lätt


Barnen kom hem efter att ha varit hos sin mormor och det visade sig att den stora tycker om att äta ärtskott. Med sig hem hade han fått en påse gula torkade ärtor så att han kunde odla sina egna ärtskott. Jag som älskar ärtskott tyckte att det var en toppenidé.

Nu har vi en liten ärtskottsodling på gång och det verkar vara en väldigt smart form av odling. Man behöver inte krångla med massa jord och det händer saker på bara ett par dagar.

Såhär har vi gjort:
Dag ett lade vi ärtorna i blöt i en burk som på bilden ovan. Så fick de ligga i ett dygn.

Dag två lade vi hushållspapper i botten på en matlåda och hällde över ärtorna i den och spred ut dem. Sedan såg vi till att hushållspappret var ordentligt blött och ärtorna spreds ut jämnt i lådan.

Nu återstår bara att vänta. Vi är inne på dag tre, det har bara gått drygt två dygn och ärtorna har redan börjat gro. Det blir spännande att se resultatet var vår snabbodling.Resultatet efter 2 dygn. Små groddar är redan på väg.

Träningsstass och dubbelpass

Första maj kom med regn och rusk. Jag kurade in mig i min fodrade regnkappa när jag åkte till Bergvik för inköp av träningskläder. Det går åt en del träningskläder har jag märkt, passen jag tränar varje vecka blir fler.

Idag körde jag och Johanna dubbelpass. Först 1,5 timme Muay Thai som avslutades med tuff fys för att sedan hoppa direkt på MMA-striking. Jag var lite vimmelkantig i början av passet men det lugnade sig. Tyvärr har jag rätt ont i min arm men jag hoppas att det reder ut sig.

Dubbelpass, 3 timmar intensiv träning var skönt. Vi skrattade lite första halvan, typ ”jag är helt slut, bara 2 timmar och 45 minuter kvar”. Skratta är viktigt helt enkelt.

Nu blir det sova, imorgon har jag garanterat ont överallt.

Aprilväder kräver aprilkläder

April har varit en omväxlande månad med väder från både vinter, vår och sommar. Med det omväxlande vädret kommer behovet av kläder och sommargarderoben har trämgts bland vårkläder men även vinterkläderna som inte packats undan än.

Nu längtar jag efter sommar. Efter att jackkrokarna inte är så fyllda och att slippa tjocka overaller och att bara kunna gå ut utan påklädning av sig själv och barnen. Visste är det väl ändå härligt när värmen kommer.

Säsongens sista åk

Skidsäsongen och vintern avslutades med 4 dagar i Lindvallen. Solen sken, det var varmt, vi körde i underställ och ibland i t-shirt. Det var som hämtat ur en reklamfilm. Barnen lärde sig åka och susade ned för de soliga backarna. Det var fantastiskt att se de små lyckliga och uppfyllda av aktiviteten. Med stor stolthet gick båda från skidskolans sista dag uppgraderade en level till nästa år. Själv åkte jag hem med brunbrända kinder, träningsvärk i benen och känslan av att vara mamma till ett par lite större barn.

När barnen bestämmer – vårutflykt


Det är långt ifrån alla helger ensam med barnen som jag tycker att det är lätt att komma på vad vi ska göra, hur vi ska få tiden tillsammans att bli värdefull. Ibland saknas helt enkelt inspirationen och så var det verkligen igår. Det är tur att de små är fulla av egna idéer när deras mamma inte levererar.

Klockan halv sju ville den stora gå ut. ”Mamma, jag har tröttnat, vi måste gå ut”, det kanske inte riktigt är det man vill höra när man är så trött att man själv vill sova fem timmar till. Vi pratade om vad vi skulle göra under dagen och det stora önskemålet var att cykla till skogen och ha picknick. I mitt disiga huvud gick tankarna långsamt men barnen hade full koll och bestämda åsikter. De stod som två chefer och berättade vad jag skulle packa ned i vilken väska, vart vi skulle bege oss, vilka cyklar de skulle använda.

Barnen cyklade och jag gick. Det gick inte jättefort framåt med ett barn som var tvungen att stanna och titta på varenda litet kryp och en annan som just lärt sig att bromsa och skulle bromsa titt som tätt. Det blev en mysig vårpromenad för mig med två barn som hanterar sina cyklar bra själva.

De små bestämde var vi skulle stanna, var vi skulle äta och jag njöt av att bara hänga med. Det är inte så dumt med två små chefer ibland.

Svalbardlängtan

Idag är en sådan dag då jag längtar och längtar till Svalbard. Jag längtar alltid dit men vissa dagar är min längtan betydligt större. Jag skulle vilja uppleva sommaren, midnattssolen, något helt annat än förra resan då natten låg svart dygnet runt.

Med drömmar om Svalbard kommer jag lägga mig ikväll. De drömmarna tar aldrig slut. Förhoppningsvis får jag sova lite med.