På event med Womsa – ett minne för livet

Det är tisdag morgon och jag är hemma i vardagen igen. De senaste två helgerna har varit intensiva och då blir vardagen extra njutbar. I lördags fotograferade jag ett dop och bröllop och direkt när jag kom hem började jag fokusera på nästa grej, en resa till Gullmarsstrand dit jag blivit inbjuden av Womsa.

På söndag förmiddag tog jag bilen och min packning (bland annat gummistövlar och bikini) och körde söderut. Resan skulle gå ganska snabbt enligt min GPS, men den räknade inte med bilolyckor, vägarbeten och turister. Som tur var hade jag åkt i god tid eftersom det tog 1 timme och 40 minuter längre än beräknat. Jag hann precis komma fram lagom till den första aktiviteten, kräftsafari.

Vad är kräftsafari? Den frågan har jag hunnit ställa mig några gånger sedan inbjudan kom. Nu ska jag berätta vad det är. Kräftsafari är att få följa med en fiskare på dennes båt, njuta av de vackra vyerna, havet och vänner och att få vara med att dra upp och lägga i en eller flera linor. Vi fick veta massor om fiske, om de olika djuren som kom med upp, om närområdet och efter en massa härlig havsluft,  bjöds vi först på en av de godaste smörgåsarna jag ätit för att sedan få en stor hink alldeles färska kokta havskräftor serverade. Det var de bästa kräftor jag ätit (och jag har ätit en del) och för mig var det verkligen ett minne för livet att sitta där med vänner direkt på golvet (heter det inte på en båt) och äta dessa välsmakande kräftor. Inget fanns framdukat mer än hinken med kräftorna och papper att torka händerna med, men inget annat behövdes ju egentligen. Ibland behöver inte saker vara så otroligt invecklade, det kan snarare vara så att det är enkelheten som gör själva grejen. Det är stunder som denna jag sparar på, tillfällen som fyller alla sinnen, som är mina minnen för livet.

Här kommer en bildbomb från turen, mer om dygnet kommer senare men kika gärna in på Gulmarsstrands hemsida och läs mer om vilka aktiviteter de kan erbjuda. Utan att avslöja för mycket inför kommande inlägg kan jag berätta att det är en makalöst vacker plats.
g2 g10 g13 g20 g21 g23 g25 g26 g33 g34 g40 g44 g52 g53 g58 g66 g67 g70 g71 g72 g77 g83 g87

En reaktion till “På event med Womsa – ett minne för livet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *