På sightseeing i Longyearbyen

Efter att vi kommit till Longyearbyen, Svalbard, och checkat in på Gjestehuset 102 tog vi en egen liten promenad runt n. Vi behövde röra oss efter den långa resdagen. Promenaden gjorde oss pigga och redo för äventyr. På Gjestehuset 102 finns det ett speciellt erbjudande nu under mörkerperioden vilket inkluderar boende, sightseeing och isgrotteupplevelse. För oss bar det därför iväg på en Sightseeing på kvällen och det var väldigt uppskattat.

Vi fick se viktiga platser i Longyearbyn och även utanför samtidigt som vi fick veta mer om Svalbard, vilket jag alltid är redo för. Vi såg kyrkan, skolan, förskolor, kyrkogården, linbanestationen, gruvorna, frövalvet och mycket mer. Bäst av allt var att få åka ut i mörkret till berget vid gruva 7 och se ut i det stora svarta men även i det som på avstånd var upplyst, Longyearbyen.

Tillbaka i Gjestehuset la vi oss för att vila. Det hade varit en lång dag. Så blickade jag ut genom fönstret och såg hur himlen svajade omkring i grönt. Det var norrsken. Från mitt eget rum på Gjestehuset tog jag de mest fantastiska norrskensbilderna. Vi gav oss ut, stirrade upp mot den kokande himlen. Överallt letade sig ljuspelare fram. Trots 16 minusgrader stannade vi ute en timme. Det går inte att göra något annat när himlen färgas grön. Det är den som bestämmer.

Lyckliga och mycket trötta somnade vi i våra sängar på Gjesthuset och sov underbart gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *