Norrsken på Svalbard

För exakt en vecka sedan hade vi kommit tillbaka till Gjestehuset 102 efter en fin sightseeing i och omkring Longyearbyen. Vi låg i våra sängar och pratade när himlen började glöda i grönt. Molnen hade skingrats och norrskenet dansade med stark intensitet. Snabbt drog vi på oss varma kläder, plockade fram stativ och kamera och gav oss ut.

Bara drygt hundra meter bort tog vägen slut och där fanns det stora mörkret, en perfekt plats för norrskensspan och fotografering. Jag njöt av att se hur hela himlen badade i grönt och det verkade aldrig vilja ta slut. Efter ungefär en timme gick vi in för då började jag frysa. Vi fortsatte beundra det magiska skenet från vårat rum och tog faktiskt ett par bilder genom fönstret.

Jag älskar norrsken, det ger mig verkligen en sprakande känsla i hela kroppen.

Gjestehuset 102 med norrsken i bakgrunden. Vi hade rum mot berget och fick verkligen njuta även när vi var inomhus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *