Brocolisoppa

I Onsdags så bjöd jag på en mjölkfri broccolisoppa från Linas Matkasse, va lite fundersam över vad barnen skulle tycka om soppan. När jag serverade den så sa båda barnen glatt att det doftade potatis och purjolökssoppa vilket är något som de båda tycker om 🙂

Även då soppan innehöll både broccoli och gröna ärtor som inte är någon jätte favorit så gick det verkligen hem hos dom båda. Hampus ville ju först inte erkänna att han tyckte om den, som vanligt… 😉 Men han doppade och doppade sin smörgås i soppan, sen öste han på soppa på smörgåsen och doppade ned nästan hela handen för att få på så mycket soppa som möjligt 🙂 Sen kunde han erkänna att det var väldigt gott och började äta med sked också.

 

IMG_20140219_171702

 

 

Jag valde pga lite tidsbrist och väldigt ont i nacken så jag ej kunde hacka så mycket grönsaker att skippa päronsalladen som skulle toppa soppan. Jag garnerade istället med lite färsk oregano.

I soppan hade jag

250g broccoli

1 gul lök

250g palsternacka

2 vitlöksklyftor

1 liter vatten och 1 dl soyadryck (isället för 1 dl mjölk)

2 tärningar grönsaksbuljon

Fräste lök, vitlök och palsternacka, hällde sedan i vatten, soyadryck och buljongtärningar. Kokade upp och tillsatte sedan broccolin och lät det koka 15 minuter.

När det hade kokat färdigt tillsattes 125g gröna ärtor och då jag ej hade i päronsalladen med bland annat cashewnötter så blandade jag i ärtpeston som vi hade kvar från middagen i måndags. Mixade sedan soppan med stavmixer och serverade med bröd och smör.

 

Ärtpeston bestod av 125 g gröna ärtor, 1/2 dl cashewnötter, 5 msk persilja, 2 msk olja. Skulle även innehållit riven parmesan, men som sagt här kör vi mjölkfritt.

 

Då jag gjorde soppan mjökfri så fick vi skippa 50 gram ädelost och riven parmesan som annars skulle med i slutet med ärtorna, men därav valet att ta i ärtpeston.

 

Vill ni testa göra soppan och då även servera med päronsalladen så innehåller den 1 päron, 1/2 kålrabbi i små tärningar, 1/2 rödlök som finhackas, 1/2 kruka färsk oregano och 1 dl cashewnötter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *