Skidåkning i Romme

I söndags överraskade vi Jennifer med en skiddag i Romme, så som jag skrev innan så fick vi gå upp riktigt tidigt för att komma iväg.  2,5 timme tar det att åka men vi gjorde två kortare stopp på vägen för att tanka och köpa lite fika. Stramt efter 10 var vi framme och sen hade backarna öppet till kl.16, vilket blev alldeles lagom.

Vi hade verkligen lyckats pricka in rätt dag! Det var ett par minusgrader, lite nysnö och  klarblåhimmel 🙂 Vi träffade på Hampus lärare på eftermiddagen och hon som hade varit där hela helgen meddelade att under lördagen hade det varit snöstorm…! Så vi hade verkligen tur 🙂

I söndags lät Jennifer snowboarden vila och höll sig enbart till skidor, så vi tog oss direkt upp till toppen och baksidan där det faktiskt var bäst åkning. Men så ville barnen köra lite i junior parken på hoppen, så tillbaka igen 🙂

image

 

image

image

image

 

 

Efter någon timme i backen var det skönt att sätta sig och fika lite, faktiskt så valde vi att sitta ute på en terass. Solen sken och man kände verkligen hur den värmde, helt underbart! 🙂

imageimage

 

 

 

Vi hann köra igenom alla typer av backar, blåa, röda, svarta, hopp och barnen höll till en del i skogen också när vi åkte på baksidan 🙂 Jag testade också några hopp i söndags, knappt hoppat något sen vi bodde i Åre och det är nu väldigt många år sedan… Även om de här hoppen var små så kändes det riktigt bra 🙂 Ska nog ta och våga mig på hopp lite oftare!  Det är ju kul 🙂 Så länge man inte ramlar…

Jennifer kör på bra och hon har bra kontroll. Hampus han bara kör, totalt orädd….. Men han fixade till och med svarta backar fulla av is (som det ofta blir på eftermiddagen) men då var han tvungen att ta det lite lugnt 😉 I skogen är det lite värre, han klarar sig bra men lite jobbigt att stå och titta på… 😉

image

 

image

 

En riktigt härlig skiddag!

!image

 

 

2 reaktioner till “Skidåkning i Romme

  1. Åh vad roligt 🙂 Vi tänkte åka dit på jullovet, men det blev aldrg av….dumt nog… ha en fin v, kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *