Hemma från akuten

Kände redan igår att akuten är det som gäller, så även då tempen hade sjunkit imorse och idag legat runt ”låga” 38.5 så åkte vi in till barnakuten på Danderyd.

Sänkaa var jättehög, blod i urinen och så var det något mer i urinen som inte var bra men det var så mycket annat så har helt glömt bort vad. Öm vid njurvägarna, inte bra. Urinprovet var ju inte bra men visade ändå inte på det typiska för njurbäckeninflammation som hon tidigare haft med samma symptom. Men en kraftig infektion har hon i kroppen och starkt antibiotika sattes in, nästan lika effektivt som om hon fått intravenöst sa läkaren. Men då allmäntillståndet idag var mycket bättre så behövde hon inte läggas in.

Efteråt när jag tänkte på att läkaren pratade på om antibiotika som i princip har samma värkan som intravenös och att hon slipper bli inlagd så låter det ju inte bra, verkligen glad över att vi gick på magkänslan och åkte in idag.

Men exakt vad det är och vad det beror på vet vi inte. Urinprovet skickat på odling och vi får svar på måndag.

Vi ska åka in till Astrid Lindgrens barnakut om allmäntillståndet blir sämre, men än så är det som tidigare idag och rätt så okej.

Akutläkaren skulle även skicka remiss till vår barnläkare om uppföljning hos dom.

Det visade sig på vågen också att hon varit sjuk några dagar och inte haft matlust, minus drygt 1 kg sen vi vägde henne i samband med att vi uppsökte akuten för 3 veckor sedan då hon skadat handen.

Nu har vi gjort vårt på barnakuten för lång tid framöver tycker jag!

 

Bästa på akuten är att det blir Piggelin efter provtagning 🙂

IMG_20150418_125800

 

2 reaktioner till “Hemma från akuten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *