Matfrossa på Såstaholm

När jag för några veckor sedan var på konferens på Såstaholm i Täby så bjöds vi på helt underbar mat, frukost och fika, verkligen ett ställe att rekommendera.

Vi inledde konferensen med eftermiddagsfika, olika bakverk, godis och ett enormt fruktfat. Detta avnjöts ute i solen med en härlig utsikt över Vallentunasjön. Vi placerade oss nedanför den stora terrassen så vi alla fick plats tillsammans.

P1010223

Efter några timmar i konferenslokalen och grupparbeten ute i solen så bytte vi om till middag.

P1010225

Vi hade förbeställt middagen, vi valde något som de kallade Såstaplankan, det serverades på just en stor planka/skärbräda. Fläskkött, flankstek och en korv. Till det fick vi olika olika tillbehör som sallad, rostad potatis, salsa, bbq sås och en pepparrotskräm. Allt var otroligt gott och det var enorma mängder mat.

 

 

 

P1010235

Dessert var en klassisk marängswisch, det är ju löjligt gott! Den serverades också på stora fat så fick vi ta för oss själva.

 

P1010239

Efter middagen så fick det bli en Irish coffé ute på terrassen, samtidigt som vi kunde njuta av en vacker solnedgång.

 

P1010240

 

Frukosten är omtalad, många åker hit bara för att äta frukost. De håller väldigt hög standard, små byttor och fat som ofta fylls på och allt är otroligt vällagat.

IMAG6511 IMAG6513 IMAG6510 IMG_20150815_084956

Till lunch så ingick det egentligen en buffé, men då de hade två stora bröllop den dagen så fick jag frågan om det var okej om vi blev serverade en 3-rätters lunch istället. Det tackar man ju inte nej till 😉

Vilken lunch det blev! En riktig smakupplevelse och väldigt vackra uppläggningar. Desserten förvånade mig mest, positivt såklart. Basilika parfait, basilika kräm, semi torkade körsbärstomater med smak av vanilj, jordgubbar och hemmagjord maräng.

 

 

 

P1010256 P1010257 P1010259

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *