Lång latensfas

Läkaren jag träffade idag på specialist mödravården kunde ju inte annat än hålla med om att jag har extremt lång latensfas,  3 veckor istället för upp till ett dygn ungefär som är det vanliga.  Då det inte är första gången heller som är så verkar det helt enkelt så att det är såhär min kropp fungerar…  Drygt!

Pga bristande platser på förlossningarna så är antal platser för igångsättning väldigt begränsade… Och bebis verkar ju må bra vilket är det viktigaste,  men det gör ju också att jag inte blir prioriterad.

Men nu har vi en plan iallafall och förhoppningsvis hjälp med igångsättning inom närmsta veckan,  allt beror på om det finns plats.  Under helgerna så planeras inga igångsättningar om de inte är akut.

Vi har fått en första dag att ringa och stämma av med förlossningen om plats finns,  skriver dock inte när då det är pga så väldigt preliminärt.

Hoppas såklart att det sätter igång av sig själv innan,  men annars är det iallafall skönt att veta att vi finns med på listan. Kanske de kan leda till igångsättning om vi skulle komma in med kraftiga regelbundna värkar igen men som innan,  inte gör någon nytta. Kan ju hoppas iallafall att de kanske tänker till en gång till angående igångsättning istället för att skicka hem mig smärtlindring,  bricanyl och sömntablett.

CTG kurva igen,  börjar kunna det där nu 😉

CTG kurva

Lång latensfas

 

3 reaktioner till “Lång latensfas

 1. Usch och fy… Lite skillnad på ett dygn och tre veckor!!! Fortsätt kämpa och hoppas de kan sätta igång dig snart! Stor kram. Du är verkligen superduktig!!!

 2. Kämpa!!!!

  Jag hade ju oxå en lång latens fas ca 1v! Men blev igångsatt!!!

  Du skulle satsat på BB Sophia! 😉

  Lycka till nu!!!

  Kramar

  1. Var på vecka 37+1 sista dagen de hade öppet, så hade nog aldrig fått igångsättning då. De verkar vilja avvakta till vecka 38+0 iallafall så länge det inte är någon fara med barnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *