Min stora dag

Det finns en organisation som är otroligt viktig när det kommer till sjuka barn, de gör inga mediciner eller forskar men de är ändå så otroligt viktiga. Organisationen är såklart Min stora dag!

min stora dag

Här kommer lite info från Jim på Min Stora dag

Det är inte alla som känner till att Min Stora Dag är den enda rikstäckande organisationen som förverkligar önskedrömmar och sätter guldkant i tillvaron för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser.
 
Organisationen som är en stiftelse, grundades år 2000 och under 2015 var över 3000 barn med om en Stor dag = en individuell önskedag, ett läger eller en gruppaktivitet tillsammans med andra barn och vårdnadshavare.
 
Under 2015 omsatte Min Stora Dag 24,6 miljoner kronor. Endast 7 % av Min Stora Dags verksamhetskostnader är administration, det är jättelite!
 
Vi får inga statliga eller kommunala bidrag utan är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser.
 
 
 
Just nu
Kan man söka om att bli volontär hos oss: http://www.minstoradag.org/stod-oss/volontar/
Och fram till mitten av september det möjligt att nominera någon som varit extra viktigt stöd för ett svårt sjukt barn till vår utmärkelse ”Mitt Stora Stöd”: http://www.minstoradag.org/aktiviteter/mitt-stora-stod/
 
 
Vi är så klart sociala:
Facebook: https://www.facebook.com/minstoradag/
Instagram: https://www.instagram.com/minstoradag/
Twitter: https://twitter.com/MinStoraDag
 
Nu senast publicerade jag bilder och berättelse om en 12-årig kille som genom oss bestigit Kebnekaise med äventyraren Oskar Kihlborg. Och om en tjej som precis träffat Samir och Viktor…
Som sagt,  en otroligt viktigt organisation!
Om ni läst mina inlägg om Cirkus Scott så har ni nog inte missat att det finns ett jättefint samarbete mellan Womsa, Cikus Scott och Min stora dag. Uppger ni koden ”womsa-ger” så går 10% av biljettpriset till just Min stora dag!
Ni hittar mer info om det HÄR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *