Kladdkakans dag

Kladdkakans dag idag!

Så tänkte passa på att bjuda på ett recept som vi bakat några gånger här hemma. Senast så var det dottern som bakade, hon serverade kladdkakan med jordgubbar, mynta och grädde.

Receptet:

250 g mörk choklad

150 g smör

4 ägg

4 msk socker

1 msk mjöl

– Sätt ugnen på 180 grader

-Finhacka chokladen, smält smöret. Häll det smälta smöret över chokladen, rör runt till chokladen smält.

– Vispa ägg och socker pösigt, blanda med chokladen.

– Tillsätt mjölet och blanda noga.

-Smörj en form med löstagbar kant, ca.24 cm i diameter. Istället för ströbröd så har vi i kokos, men det är en smaksak. Häll i smeten och grädda i ugnen 15-20 minuter.

Kakan kan behöva stå några timmar i kylen sedan så den hinner sätta sig. När det är mycket choklad istället för kakao så kan kladdkakor oftast med fördel bakas kvällen innan den ska serveras.

 

Mjölkfritt :

Går bra att använda mjölkfritt margarin, se till att den mörka chokladen är utan mjölk då det kan variera mellan de olika fabrikaten. Servera med sojagrädde eller tofuglass.

IMG_20150511_195237

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *