Roséglögg till advent

Julen närmar sig och då tänkte jag tipsa om en god värmande roséglögg som jag fick recept och ingredienser till förra vintern. Perfekt när man vill värma sig efter att ha varit ute i kylan eller avnjuta till de nygräddade lussekatterna.

Vi sa nämligen när vi testade den här att den kommer passa perfekt att servera istället för den klassiska glöggen till jul, och nu är julen snart här!

Med bas på Rosévin så blev den väldigt fräschare, och kokar man själv kan man även reglera mängden socker efter tycke och smak. Jag gillar verkligen glögg, mest för julkänslan tror jag 😉 Men tycker att det räcker med en liten mängd, för det blir alldeles för sött om man dricker mer än ett litet glas.

Ingredienser

5 dl Drostdy-Hof Rosé (funkar såklart med annat rosé också)

5 skivor ingefära

8 kardemummakärnor

8 nejlikor

1 kanelstång

3 st stjärnanis

0,5 dl rörsocker

1 skalad apelsin i skivor

Blanda ingredienser i en kastrull, låt det sjuda på låg värme i ca.10 minuter. Ni kan sedan låta det stå ytterligare ett tag om ni vill att vinet ska hinna dra åt sig ännu mera smak och värm upp igen innan servering. Ni kan även testa att servera med en isbit i så blir det mer som en drink 🙂

Funderar även på om man kan göra en liknande till barnen, någon röd saft och lite mindre socker än mängden ovan. Mina barn älskar att få fixa drinkar till helgen och vill gärna ha alkoholfri glögg till jul, så jag ska iallafall testa att göra en alkoholfri variant.

image image

image

 

Rosé boxen kan ni hitta i systembolagets beställningssortiment, artikelnr. 75443. Riktigt gott och prisvärt!

 

Har ni några tips och/eller recept på egen glögg eller andra alternativ till advent så får ni gärna dela med er!

2 reaktioner till “Roséglögg till advent

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *