Hemmagjord wiener nougat

Hemmagjord wiener nougat är en stor favorit här hemma när det kommer till julgodis, man får skynda sig om man ska hinna få i sig någon bit 😉  En annan positiv sak är att man slänger ihop det på bara några minuter!

Du behöver:

250g nougat

150g mörk choklad

100g flagad mandel

 

Börja med att rosta mandeln försiktigt i en torr stekpanna, blir en riktigt bra karaktär på slutresultatet.

Smält nougat och chokladen tillsammans i en bunke,  antingen över vattenbad eller i mikro. Jag föredrar faktiskt mikron, ingen risk då att det kommer små vattenstänk i chokladen som förstör. Tänk bara på att ta korta stunder åt gången om ni värmer i mikro,  chokladen bränner väldigt lätt.

Häll sedan i mandeln i bunken med chokladsmeten, rör om.

Ta fram ex. en rektangulär ugnsform eller bunke ca.10*15 cm och klä i bakplåtspapper.  Häll ut smeten och låt stå svalt i några timmar innan du skär upp wiener nougaten i små bitar.

1020631

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *