Dublin med barn

Jag är riktigt sugen på en storstadsresa, var alldeles för länge sedan sist. När vi bokar resor så blir det solresa med strandläge och total avkoppling, eller skidresa med full fart hela dagarna i kylan 😉

2012 (!) var vi iväg på en storstadsresa hela familjen, då blev det Dublin. En helt fantastisk resa på många sätt, vi valde destination för att hälsa på min vän Carro och hennes dotter då de bodde där då. Vi tog inte in på hotell utan fick plats hemma hos dom då de hade ett extra rum, så jag vågar inte säga något om hotellen men överlag så är standarden inte riktigt som här i Sverige 😉

Vi skrattar fortfarande åt när Carro skulle förklara duschen för oss, hon inleder förklaringen med att i det huset hon då bode i så var det en moder dusch. Hon bodde i en lägenhet innan som inte var lika modern, vågar inte tänka mig duschen där 😉 Så här var det elektrisk varmvattendusch, man drog i ett snöre(!) så sattes varmvattenberedaren som var en mindre tank precis ovanför huvudet igång och det lät i hela huset. Sen var det bara att skynda på innan tiden var slut! Alltså nu snackar vi I-landsproblem, men jag är så tacksam att vi har det så bra här i Sverige. Men det är lätt att bli lite ”hemmablind” och bortskämd.

Ska se om jag kan hitta bilder från Dublin, ska ligga på en hårddisk från gamla datorn. Så ska jag få ihop ett inlägg sen med barnvänliga tips om ni vill ta en familjetripp till Dublin. Var verkligen en stad som passade utmärkt att resa till med småbarn, otroligt lätt att ta sig runt både med taxi och lokalbuss. mycket parker, bra trottoarer och promenadstråk inne i staden som funkade med barnvagn, Dublin zoo m.m.

 

dublin 133

 

3 reaktioner till “Dublin med barn

 1. Hej Nettan!
  Jag och min familj ska resa till Dublin i påsk. Det är svårt att hitta information om att resa till Dublin med barn. Mina barn är ganska stora (11 och snart 16 år) . Har du några tips på vad vi kan hitta på som passar hela familjen?

  Magdalena (ena halvan i Travelsis 🙂 )

  1. Åh va kul, en jättehärlig stad!
   Dublin Zoo är jättemysig och ligger väldigt centralt.
   Temple Bar, drick en guiness och känn autmosfären. Dagtid funkar det perfekt att vara där med barn, väldigt lugnt.
   Och Sightseeing med Viking Splash Tours’!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *