Dan före dan….

Ja nu är vi inne på slutet av nedräkningen, dan före dan! Nu är det inte bara Julafton jag och barnen räknar ned till, utan vi räknar ned till dagen då Magnus går på julledigt. Sedan stänger dom restaurangen i nästan 3 veckor, så det blir långledigt!

Har varit en minst sagt intensiv höst på hans jobb, vi fick ett avbrott under veckan vi var på Rhodos i oktober men annars så har han snittat minst 60h/vecka om inte ännu mer sen i Augusti då semestern var slut. Sista 6 veckorna ännu värre med julbord och Nobelmiddagen, så vi längtar verkligen till julledigheten.

Julkänslan har inte infunnit sig ännu, jag hinner ju knappt med mig själv då jag är själv med barnen dygnet runt 😉 Adventsljusstakar är uppe men i övrigt så lyser julen med sin frånvaro, blivit så sen Magnus började jobba med julbord för 3 år sedan… Fast får jag välja så föredrar jag högsäsong under julbordstiden än högsäsong hela sommaren som han hade innan på flera arbetsplatser, för jag föredrar att vi kan ha semester tillsammans under sommaren 🙂

Men då julkänslan inte infunnit sig ännu så blev en julgran inhandlad i söndags, den tänkte vi ta in och klä idag. Brukar alltid göra det den 23:e annars men vi tjuvstartar lite 😉 Och julmusik ska vi börja lyssna på medan vi fixar här hemma inför jul 🙂  Ska bli jättemysigt att fira jul här hemma, ingen stress med tider som ska passas och saker som ska släpas på fram och tillbaka. Njuta av tid med familjen! Någon gång under förmiddagen på julafton tänkte vi besöka min farmor och farfar för en fika, vi bjuder alltid över dom på julafton eller den 23:e men i år går det tyvärr inte. Min farmor har mycket svårt för att gå, vi bor 3 trappor upp utan hiss…. Så vi åker och besöker dom en liten stund istället.

Det svåra är bara att bestämma vad vi ska äta… 😉 Vilket lyxproblem!  Inget klassiskt julbord iallafall, men delar av julbord kommer vi äta var och en för sig under julhelgen. Ex blir det toast med äggröra och kallrökt lax,  julskinka och kanske ägghalvor med skagenröra till brunch på julafton. Kallskuret blir det nog på nåt sätt till middagen på juldagen och gravad lax till förrätt en av dagarna. Men jag vill inte ha allt på en och samma gång. Funderar på en ”grillbricka” med älgkött, kycklingfilé, hemmagjord mangosalsa, tomatsallad, hemmagjord bea och rostad potatis. Vad trot ni om det? Gjorde något liknande när jag fyllde år, så gott!

Hur ser era planer ut för julen?

Julbrunchen förra året, blir nåt liknande i år.

Och nedan middagen från min födelsedag, tänkte något liknade till middag på julafton.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *