Italiensk Mandel och Citrontårta

En underbart god Italiensk mandel och citrontårta med bas på mandelmjöl, citron och olivolja, inte alls så söt som kakor och tårtor brukar vara. Jag brukar servera den med lättvispad grädde med en sked limecurd i, så gott!  Passar utmärkt att servera tillsammans med ett glas Prosecco eller annat bubbel, så något till nyår kanske?

Har tipsat om detta recept tidigare och då jag vet att många söker efter just det så passar jag på att dela med mig utav receptet igen.

Ni behöver:

3 dl mandelmjöl + 2 msk till formen

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 citron

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl mild olivolja

50 g flagad mandel

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj en form och ströa med 2 msk mandelmjöl.

Vispa ägg och socker poröst.  Blanda de torra ingredienserna, utom mandeln.

Skölj en citron och riv bort skalet, pressa ur saften i ett glas.

Vänd ned mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och olivolja i bunken med ägg och socker. Rör ihop allt till en smet.

Häll smeten i formen och strö över mandeln. Grädda i ugnen i 25 minuter.

Pudra över florsocker när den svalnat om så önskas.

glutenfri italiensk mandel och citrontårta

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *