Babyzen YOYO+

Babyzen YoYo+

Vilken vagn! Så liten men ett så stort användningsområde, vi hade möjlighet att få testa på att köra en YOYO+ under ett par veckor och föll verkligen för den. Lite jobbigt att släppa taget när det var dags för vagnen att rulla vidare till nästa testfamilj.

4 vagnar i 1

Sittvagn, vår son på 10 månader sitter verkligen jättebra i den och det finns gott om utrymme att växa i den.

Babyzen Yoyo+

 

Bilvagn, tar minimalt med plats i bilen hopfälld. Jag ställde in den vid ett par tillfällen på golvet i baksätet då vi hade bakluckan full av annat, jättebra om man storhandlar eller har en liten bil.  Perfekt för shoppingrundan eller vid hämtning/lämning på förskolan/skolan av syskon då du fäller upp och ned vagnen på några sekunder.

Komplettera med bilstols adapter så har ni den ultimata bilvagnen så länge barnet använder babyskydd. Kan inte bli smidigare än så!

 

Liggvagn, till nyfödda och upp till ca 6 månader så kan man komplettera med liggdel. Vill ni använda adapter för babyskydd så funkar de i kombination med liggdelen, så smidigt att slippa ta bort en del för att kunna använda adapter. YOYO som liggvagn är perfekt som komplement hemma med ex babynest i, lätt att rulla med barnet mellan rummen så man alltid kan vara nära. Ha ute på altanen eller balkongen där det kanske är ont om plats för ordinarie vagn. Vågar nästan lova att det är den enda liggvagn som går in i princip alla små innerstads hissar 😉

babyzen yoyo+

 

 

Resevagn, alltså vagnen som går med som handbagage på flyget! Att kunna rulla vagnen hela vägen till gaten, lägga upp vagnen på hatthyllan och sen rulla ut vagnen från flyget, barnet kan sitta i vagnen under transporten på de ibland väldigt stora flygplatserna. Slippa leta efter incheckad vagn som kanske hamnat bland specialbagage och i vissa fall kommer fram i lite för många delar… Mått hopfälld är 52*44*18 och väger endast 6,6 kg. Godkänd av ett antal stora flygbolag, bland annat Air France.

Ja ni hör ju själva, vagnen uppfyller en hel del funktioner och finesser, varför fanns inte den när mina stora barn var små?

 

Något som överraskade väldigt positivt var framförallt rymlig sittdel, min son satt jättebra och gillade att han kunde sitta upprätt.

Bra sufflett som skyddar mot sol och skärmar av lite ex i shoppingcentrum där det lätt kan bli mycket intryck när barnet sitter framåt.

Babyzen yoyo+

Varukorgen! Alltså den varukorgen är magiskt, den slukar ju allt 😉 5 kg får man lassa den med och det är mycket för den lilla vagnen, jag testade verkligen gränserna. En stor skötväska, en pappkasse som skulle stå utan att bli mosad då den innehöll en present, en stor filt och en overall. Hade nog kunnat få ned något till 😉

Babyzen yoyo+

Praktiskt förvaringsfack bak på suffletten.

”Självläkande” hjul, du kan rulla på grus, vassa stenar m.m men hjulen nöts inte utan går tillbaka direkt som de var innan tack vare PU Foam.

Fälls ihop med enhandsfattning, så du kan både fälla ihop vagnen och hålla i ditt barn på samma gång. Perfekt om man ex som mig bor 3 trappor upp utan hiss 😉 Sover barnet så funkar det även att bära hela vagnen och barn i utan att det blir för tungt och klumpigt!

 

Vi blev verkligen positivt överraskade som sagt, en riktigt bra vagn som passar oss perfekt med en aktiv vardag. Det är in och ut från de stora barnens träningar flera gånger i veckan, när man tar bilen till affären och bara ska handla lite till kvällen. När vi åker kommunalt till/från öppna förskolan eller någon annan stans så kommer vi alltid med bussen. Är vagnplatserna fulla så är det bara att fälla ihop YOYO och förvara den på golvet vid ett säte. Även perfekt om man åker kommunalt ex till förskolan för hämtning och då är utan barn, så slipper man ta upp en vagnplats i onödan.

Babyzen yoyo+

När man är och shoppar så får man in vagnen i små provhytter.

Vi testade vagnen på pendeltåget, gick utan problem att köra in vagnen vid de vanliga sätena. Såna detaljer som underlättar i vardagen om man åker mycket kommunalt, vilket jag gör just under den perioden som baren åker vagn då jag tycker det är så smidigt.

Åker ni till badhuset, lekland eller annan plats där man behöver lämna vagnen utan uppsikt så får faktiskt YOYO plats i de flesta små klädskåp, riktigt smidigt!

 

Men det som var viktigast för mig var att vagnen var så lätt och tog liten plats hopfälld. Som jag skrev ovan så bor vi 3 trappor upp utan hiss. Vår stora ordinarie vagn släpar vi aldrig upp men ibland vill man gärna ha vagnen tillgänglig i hallen. Ex om man vet att man inom kort ska iväg och barnet börjar bli trött, då underlättar det att kunna lägga barnet i vagnen för att sova. Jag gjorde det flera gånger och kunde sedan bära ned vagn och barn i ett utan problem. Och även tvärtom om sonen sov när vi kom hem så bar jag upp allt i ett och lät honom sova kvar i vagnen stående i hallen. Sånt som verkligen underlättar i vardagen!

 

Sammanfattningsvis, en liten vagn med stort användningsområde. Kan varmt rekommendera den till alla med barn, för den uppfyller så många funktioner och passar från nyfödd upp till 3-4 år. Maxvikten är relativt hög, 18 kg i sittdelen.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *