Chokladbollens dag 11 Maj

Chokladbollens dag 11 Maj, så tänkte passa på att tipsa om mitt bästa recept på just chokladbollar. Tycker att många recept blir lite för söta, men här är det rikligt med kakao och kaffe i så blir inte fullt så sött. Går hem hos både vuxna och barn!

250g rumsvarmt smör

1,5 tsk vaniljsocker

2,5 dl strösocker

1 dl kakao

7,5 dl havregryn

0,5 dl starkt kaffe

 

Se till att börja med att få fram smöret så det blir rumstempererat och lätt blandas ut med resten av degen. Även få klart kaffet så det hinner svalna. Jag använder mig av Nespressos koffeinfria espresso när jag bakar med kaffe, perfekt i recept som framförallt tilltalar barnen.

Blanda samman alla ingredienser i en bunke, se till att få ut allt smör så det inte är några klumpar kvar.

Här hemma föredrar vi att rulla chokladbollarna i kokos, men pärlsocker går ju såklart också bra. Sen brukar vi även ha lite strössel eller liknande i kokosen för att få lite färg på chokladbollarn vilket barnen gillar.

 

P1040649

Pimpar kokosen med lite färgglada små strösselkulor

chokladbollar

En full burk till morgondagens fika

chokladbollar

Går utmärk att göra både mjölkfritt och glutenfritt, bara byta ut till glutenfritt havregryn och mjölkfritt margarin. Ingen större skillnad i smaken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *