En enkel vardagsklassiker i ny tappning

Här om dagen fick vi ett bud med Geas färdigskivade blodpudding samt tillbehör för att testa kocken Mattias Larsson recept.

Blodpudding är riktigt kladdigt att skära i skivor, så Geas nya färdigskivad blodpudding är perfekt för snabba vardagsmiddagar när tiden är knapp och barnen har eftermiddagarna fulla av aktiviteter. Varför har det tagit så lång tid innan den kom?

Jag var skeptisk måste erkännas, jag har ätit blodpudding i många år, alltid med knaperstekt bacon och lingonsylt till. Men så kom en dag för något år sedan då jag bara inte kunde äta blodpuddingen, sen dess har vi inte köpt hem det.

Men så tänkte jag att det är ju ett utmärkt tillfälle att ge blodpuddingen en ny chans, ett helt nytt serveringsförslag och så tackade jag Ja till att testa. Och tur var väl det, för det här var riktigt gott!

Receptet innehåller:

Färdigskivad blodpudding

Palsternacka, rödlök och äpple

Rårörda lingon

Bacon

Skar ned palsternacka i tunnare stavar, stekte dom i rikligt med smör. Hade sedan ned äppelklyftor och rödlök i pannan, bara så de blev lite mjuka. Smaka av med salt och peppar.

Stekte baconet och la sedan på papper för att rinna av, sedan i med blodpuddingen.

Serverade med rårörda lingon.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *