Löjromspizza

Tänkte tipsa om en riktigt god och lyxig pizza nu iför helgen 🙂

På nyår så inledde vi kvällen med Champagne och Löjromspizza, en riktigt bra kombination måste jag säga!

Perfekt drinktilltugg alt förrätt att bjuda på som går bra att förbereda.

Löjromspizza

Magnus satte pizzadegen redan dagen innan, sen fick den kalljäsa nästan 1 dygn innan han bakade ut den.

Lägg över löjrom och uppvispad Creme fraish var för sig i spritspåsar, samt hacka löken och förvara i en burk.

Riv ost alt köp färdigriven ost att ha på pizzabotten när den gräddas i ugnen.

Recept på pizzadeg, räcker till 1-2 pizzor beroende på storlek och tjocklek.

1,5dl vatten
25g jäst
1,5 msk olivolja
5dl mjöl
Salt

Låt gärna degen jäsa svalt och långsamt, ex över natten alt förbered på morgonen och baka av till kvällen.

När det börjar närma sig servering, baka ut pizzadegen, strö på ost och grädda i ugnen på 250g i ca 8-10 min

När pizzan svalnat så toppar man med löjrom, creme fraiche, rödlök och dill.

Servera med Champagne

Löjromspizza

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *