Tillåt mig gnälla….

Drygt 1 vecka har passerat sen jag ramlade och fick en fraktur i knät, en vecka som passerat med en hel del pyssel att få ihop vardagen men det har funkat.

Maken måste ju både hinna lämna på förskolan, jobba, hämta på förskolan och sen sköta i princip allt här hemma… Jag har fortfarande inte kommit utanför ytterdörren! 😉 Men på söndag ska vi ju fira mormors 80-årsdag så då måste jag ta mig ut, utmaningen är ju just att vi bor 3 trappor upp utan hiss…..

Knät blev bättre och bättre, alltså vi pratar om nivå med att jag inte behöver morfintabletter och svullnaden har lagt sig rejält. Men än är knät svullet och det gör ont!

Stundvis kan jag gå här hemma utan kryckor, funkar att stödja mig på det skadade benet dagtid. Tur är väl det för så enkla saker som att gå och ta en kopp kaffe med mig från köket eller liknade blir svårt när man inte har en hand ledig 😉 Men sen gör det riktigt ont på kvällarna… Idag vaknade jag med smärta redan vid första steget jag tog, mindre kul… Förmodligen överansträngde jag mig igår då jag försökte plocka lite här hemma. Det är svårt att veta var gränsen går när de går från ok till jätteont på en gång, ingen förvarning.

Men det svåra är just att det gör ont att stå/gå i mitt skadade knä. Att ligga ned och sova är jättejobbigt, jag ”sover” ca 12 timmar varje natt/förmiddag för jag sover så korta stunder åt gången då det nästan är omöjligt att hitta ett bekvämt sätt att ligga på. När jag sitter upp i ex soffan eller sängen så får jag ont i bäckenet  och sitter jag upp på en stol så måste jag sitta långt ut på kanten då jag inte kan böja benet alls så där blir inte heller någon bekväm position. Kryckorna tär på axlarna, så har behövt träna upp armarna en del men ena axeln/ena sidan av nacken som jag haft problem med sen tidigare och hade diskbråck på för nåt år sedan gör sig påmind… Ja men ni hör, svårt att kunna sitta hemma och bara koppla av… När ortosen är borta då ska jag unna mig en helkroppsmassage, för som sagt inte bara knät som värker utan det blir ju felbelastning i hela kroppen!

Jag hade någon förhoppning om att kunna återgå till jobbet på deltid om någon vecka, men jag känner att jag är lågt ifrån redo än. Börjar även funderar på hur lång rehabiliteringen efter blir? Jag kommer få träna ordentligt sen för att få upp rörligheten och styrkan igen, blir till att hänga på gymmet nästan dagligen och rehab träna. Kan lova er att jag ser fram emot det!

Lite nyfiken på vad måndagens läkarbesök visar, ska på röntgen igen och sen träffa läkare på ortopeden.

Nä, slutgnällt för den här gången 😉

Nu har jag iallafall pallrat mig upp ur soffan, dragit på mg en klänning och försöka fixa mig i ordning lite, vilket känns toppen. Magnus är äntligen hemma och ikväll är det ju dags att fira att vi varit tillsammans i 15 år <3

Fördelen med ortos kontra gips är att de iallafall går att ta bort ex när man ska in i duschen! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *