Lakritsfestivalens 3-rätters meny 2018

Här om veckan var jag inbjuden till pressvisningen av Lakritsfestivalens presentation av årets 3-rätters meny men inslag av lakrits i varje rätt. Så spännande när man får in lakrits i maten, inte helt vanligt men otroligt gott.

Det var även i år Stureplansgruppens kock Micael Karlsson tillsammans med kocklärlingen Felicia Ekström, som skapat årets meny inför Lakritsfestivalen 10 års jubileum.

Lakritsfestivalen 2018

Vi fick mindre smakportioner, så gott! Och förrätten i sin helhet nedan

Ängsholmens buffelmozzarella med bakade tomater och lakritsconsommé

Lakritsfedtivalens meny 2018

Lakritssotat ankbröst med lakritsbakad morot, konfiterad kålrot, lakritssky samt en sallad på rökt sidfläsk, champinjoner och granatäpple

Lakritsfestivalen 2018

Inkokta rabarber med lakritsmaräng, mandelkaka med lakritssmak, rabarber yoghurt och pistagenötter

En riktig jubileumsmåltid

Genomgående fantastiska smaksensationer och en otroligt genomarbetad meny!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *