Buzzning pågår: Zetas ekologiska gryner

Idag, på självaste matlådans dag, hade jag faktiskt ingen matlåda med mig. Jag som nästan alltid har det annars.

Enkelt, gott och prisvärt.

Via Buzzador har jag fått testa Zetas gryner och fullkornsbulgur&quinoa har blivit en favorit. Jag har ätit den flera dagar i rad. Både till kött (istället för potatis) och som matig sallad.

 I Zetas serie ”La cucina originale” hittar du helt ekologiska blandningar av traditionella gryner och baljväxter med en lång historia – gryner har nämligen varit en självklar del i medelhavsköket i tusentals år! Det här är mat man mår gott av. Trots den korta koktiden har grynerna fantastisk konsistens, tack vare att grynerna och baljväxterna skonsamt förbehandlats med ånga. Dessutom behålls all den fina näringen. Grynerna innehåller fiber, vitaminer och mineraler och håller dig behagligt mätt länge. Perfekt för att hålla sötsuget borta. Gryner passar bra till nästan allt och när som helst.
 Läs gärna mer om gryner här

I veckan blandade jag exempelvis ihop grynen (kokta såklart),minimozarella,köksbärstomater med ett gäng smörstekta champinjoner och sparris.

Så gott och fräscht!

Vill ni också ha möjligheten att ”buzza” nyheter får ni mer än gärna säga till så ska jag anmäla er med.

Himmelsk jordgubbstårta-glutenfri

I helgen är det dags för kalas och jag sitter och planerar det sista; efterrätten. Funderar på att göra en favorit från i somras; den himmelska jordgubbstårta! (orginalrecept från Fridas bakblogg)

Gör den givetvis glutenfri. Och självklart går det bra att ”fuska” och köpa egna bottnar om man vill slippa ett moment.

Tårtan är nästan godast dagen efter när den har satt sig. Perfekt med tanke på att jag vill ha så få måsten som möjligt på lördagen. Älskar att kunna förbereda så mycket som möjligt.

Himmelsk jordgubbstårta- glutenfri

Tårtbotten:
4 Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Potatismjöl
2 tsk Vaniljsocker
1,5 tsk Bakpulver

Jordgubbsfyllning:
4 dl Vispgrädde
175 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g Jordgubbar, i småbitar

Anslag:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform 15cm med bakplåtspapper, höga kanter.
Smörj sedan botten & kanterna med smör och strö i kokos. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i smeten. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Låt svalna en aning i formen innan du tar loss kanten och vänder ”kakan” upp och ned. Låt svalna helt, plasta- och frys in i ett par h, över natten eller en längre tid.
Tag fram botten och dela den i tre delar medan den fortfarande är fryst.
Låt tina innan du fyller tårtan.

Fyllning:
Vispa grädden hårt i en bunke.
Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.
Vänd ner philadelphiablandningen i grädden.
Tillsätt jordgubbarna som du hackat smått.
Rör om tills allt är jämnt blandat.

Tårta:
Börja med att lägga den tjockaste botten på en tårtbricka eller ett tårtfat.
Spritsa på ett tjockt lagen med fyllning och lägg sedan på nästa botten.
Upprepa igen och lägg på den sista tårtbotten.
Spritsa ut den sista fyllningen och bred ut jämnt över hela tårtan med en palett.
Dekorera med jordgubbar, blommor eller vad du känner för.

Vad hände med våren?!

Inlägget är sponsrat av HotelSpecials

På riktigt. Vad hände med våren och det härliga vädret som vi hade i helgen? Snön har yrat runt utanför fönstret både igår och idag. Som tur var smälter den bort ganska snabbt.

Ja ja, jag vet att det bara är mars men ändå!

Så igår kunde jag inte låta bli att drömma mig bort lite. Igen.

Jag vet att jag skrev det nyligen men jag kan inte låta bli att ta upp det igen.

Jag drömmer verkligen om en blå himmel, mjuk sand mellan tårna och vackra ståtliga palmer som skuggskydd.

Jag hittade flera bra erbjudanden hos Hotelspecials.

Det är ju faktiskt en hel del lediga dagar nu under våren så man ska kanske passa på att rymma iväg på en liten weekend.

Jag hade ju även turen att få tillbaka lite pengar på skatten ( ni vet att man kan logga in på Skatteverket redan nu och se det va?!) och om man inte ska göra några stora ändringar och kan deklarera via nätet så kan man få tillbaka pengarna redan till påsk!

Jag ser det som ett tecken. Det är nog dags att boka dendär resan nu.

Godistavla och tips på Facebookgrupp

I lördags lämnade jag killarna hemma och gav mig ut på lite galej på egen hand. En kär vän till mig fyllde nämligen 40 år nyligen så hon hade bjudit in till tjejmiddag. Så mysigt och trevligt!

Vi var två stycken som gick ihop på en present. Kim, som är grym på blommor, ordnade med blommorna och jag tog på mig att pyssla ihop ett kort.

Jag är med i en underbar och inspirerande grupp på Facebook; Pysseltips och idéer i hemmet och där hade jag sett att många hade gjort fina tavlor med hjälp av godis. Så jag bestämde mig för att göra en till vår vän också.

Resultatet!

Det blev kanske inte precis som jag hade tänkt men jag är ändå nöjd och det bästa av allt; det uppskattades av födelsedagsbarnet.

Så gillar ni att pyssla kan jag verkligen rekommendera att gå med i den gruppen också.

Glutenfria våfflor

Nästa lördag, den 25:e mars är det våffeldagen men jag tänkte fuska och överraska killarna redan idag.

Är så glad för att jag har lyckades hitta ett bra recept på glutenfria våfflor (originalrecept från Finax). Som dessutom är väldigt enkla att göra också. Testa vettja!

Jag brukar även pudra över lite florsocker över för jag tycker att det är både fint och gott!

Frasiga våfflor-glutenfria Frasiga våfflor-glutenfria

Frasiga våfflor- glutenfria

Ca 6 stora eller 8 små våfflor

100 g smör
5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
240 g (4-4,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix/ eller Sempers finmix
0,5 tsk salt
1 tsk socker
Smör till våffeljärnet

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna till ca 45ºC.
Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan.
Tillsätt salt och socker. Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10 minuter.
Pensla järnet med smält smör och grädda smeten i våffeljärnet

Frasiga våfflor-glutenfria

Barnsligt gott!

Shoppingtips: ripped jeans och volangtröja

Dagens shoppingtips!

Ellos (adlink) har fått ett nytt utseende ( väldigt stilrent måste jag säga!) och det ska såklart firas!

Nu får man 40% rabatt på valfri vara ( på deras egna sortiment).

Jag klickade nyligen hem ett par nya favorit jeans, Thea ripped jeans (adlink)! Sitter som en smäck och är otroligt prisvärda. Ska köpa ett par vita nu också.

Aktivera erbjudandet direkt på hemsidan.

 

Psst!

Ett annat shoppingtips är min nya tröja med volanger! Ett fint fynd från H&M, direktlänk här. Kostar endast 99kr nu och dessutom får man fri frakt med rabattkoden 1944.

Happy shopping!

Chokladdoppade strutar

Äntligen fredag och ikväll blir det fredagsmys med allt vad det innebärt, älskar´t!

Tänkte passa på att tipsa om en liten goding som är poppis hemma hos oss: chokladdoppade strutar. Inte bara fina att titta på utan även riktigt goda.

Använde mig av glutenfria strutar från Frasi( godast men ICAs är också goda), glutenfri mjölkchoklad från Anton Berg och strössel från Dr Oetker.

Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa strutarna i chokladen alt. pensla choklad längst kanterna med en pensel. Strö sedan strössel över och låt svalna i kylen.

Enkelt men effektfullt!

Glutenfria chiafrallor på 30 minuter

Inlägget presenteras i samarbete med LUB Foods.

Jag gillar ju att baka och prova nya recept. Men ibland finns varken tid eller energi. Då är det ganska skönt att det finns färdiga mixer så att man kan få hembakat bröd på kort tid. I samarbete med Lub Foods har jag testat att baka deras glutenfria brödmix med Chia och hampa.

Brödet är rikt på fibrer och protein, och dessutom innehåller det Omega-3 och Kalcium från Chia samt fullständigt och lättupptagligt protein från hampa. Brödet innehåller inte ägg, mjölk, gluten, jäst, socker och soja. En skiva bröd innehåller endast 1,5 gram kolhydrater!

Jag valde att göra små frallor istället för limpan ( limpan skulle vara i ugnen i ca 60minuter och frallorna ca 20 minuter). Och jag måste säga att det var otroligt smidigt att baka dessa.

Blanda påsens innehåll med 3dl vatten. Låta svälla i 5 minuter. Smörj en plåt ( i mitt fall en muffinsplåt) och klicka ner blandningen i formarna. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt gärna frallorna svalna på ett galler.

  

Konsistensen på bröden var kanon, fluffiga och fina. Smaken fick helt klart godkänt också, ingen wow-upplevelse kanske men frallorna var goda och jag kommer garanterat köpa mixen igen!

Brödmixen finns att köpa här.

Och jag har fått äran att dela med mig av en rabattkod till mina läsare så att ni får 10% rabatt på ert köp!

Rabattkoden: nicksglutenfritt

Sista chansen 

Inlägget presenteras i samarbete med Desenio.

Idag är det sista chansen att utnyttja rabattkoden som ger  25% rabatt* hos Desenio!

Passa på klicka hem lite nya prisvärda posters till hemmet.

Herbs / Bon Appetit / Beef Cuts

Rabattkod onlyfemale

*Villkor: Giltig mellan 14-16/3. Gäller ej ramar/ ”handpicked” kategorin (Tove Frank, Lisa Bengtsson, Foto factory och Kate Moss.)

Happy shopping!