Ifrån koja till slott

Helt missat att visa er vad vi hittade på under höstlovet. Galet vad veckorna springer ifrån en tycker jag. 34 dagar kvar till julafton, Ne, jag räknar inte ;).

Så för att aktivera dom små så drog jag och Niclas fram våra egna minnen ifrån när vi var små. Bygga koja är ju något vi alla äldre gjort tror jag. Men dagens barn och ungdomar har så mycket annat att fylla sina dagar med. Både på gott och ont såklart.

Sagt och gjort nu finns det en koja att snickra på om man har tråkigt en dag. Det var betydligt härligare väder för två veckor sedan minst sagt. Kojan har idag väggar och tak och det finns fortfarande en massa man kan komma på att bygga till.

Tjuvstart på Halloween

Denna veckan har både förskolan och skolan tjuvstartat Halloween temat då det är många som är lediga nästa vecka. Inklusive oss! Så skönt. 

Vi ska verkligen bara mysa, skära pumpan, baka spök kladdkaka och kanske vispa lite maränger. Sist men inte minst klä ut oss såklart! William tycker att även jag ska vara utklädd, lite oklart än dock ;). 

Här är mina bustroll och minidisco står på deras schema idag. Hur härligt, älskade ungar! 


Dagens häng

Idag blir det inte många knop här hemma. Lily är sjuk och jag sitter i soffan med henne och myser hela dagen är min tanke. 

Dessa baciller. När tar dom stopp. Eilliam är också han hostig och ganska hängig om morgnarna. Dock så piggnar han till när han vaknar till vilket känns bra. 

Yoga Helg TanumStrand

Yoga helg, vad säger ni om det va?
Jag åkte på den här helgen för att skapa lugn i allt jag är med om i livet och alla saker som skall hanteras. Det blev det resultatet. Jag var lugnare när när jag åkte därifrån, och kanske hittat någon ljusglimt bland det gråa som ibland kan uppstå.

Vi skrattade, grät och hade en fantastik helg i en fantastisk miljö. Det blev tyvärr inte så mycket bilder tagna då jag fokuserade på att just vara med i aktiviteterna. Fotografen fångade några i varje fall. Dock så ar det mest under AcroYogan och den var väldigt speciell och sjukt kul!

Vi startade fredagen på SPA Horisont och satte mindsetet redan där. Så har ni inte varit på Tanum och deras SPA så rekommenderar jag det varmt. Att ligga på dom värma hällarna är bara To Die for!

Middagen bestod även denna helg av skaldjur och det är nog den bästa starten man kan ha. Att kunna frossa i skaldjur, röror, bröd och bara njuta. Det är så förbaskat gott!

Vi var uppe tidigt som sjutton på lördag morgon för att testa på SUP Yoga. Jag har ju testat SUP en gång tidigare den gången stod vi på öppet vatten i Brunnsviken. Hade ett träningspass på brädan den gången och det  var helt klart utmanade då som nu!

Som ni ser ovan så lekte vi lite innan vi slutade. Den övningen ingick inte i Yoga klassen men vi såg en reklambild så som den ovan och var bara tvungna att testa om det fungerade utan att trilla i vattnet ;).

AcroYoga nog den roligaste aktiviteten på hela helgen! Dock inte så svårt som det ser ut vilket var kul. Var kanske inte den smidigaste i rummet men kul hade vi!

Jag kommer garanterat åka igen på Yoga helg. Drömmen vore dock att ta sig till ett varmare land och verkligen fokusera på sitt inre. Så det får vara en punkt på Bucketlist tänker jag! Surfa och Yoga kanske samtidigt ;).

Söndagsbrunch

Vi har som tradition att äta våfflor varje helg. Juno är som ni vet Glutenibtolerant (Celiaki). Vilket gör att hon hade velat ha just våfflorna till frukost varje morgon. 

Hon och jag sitter alltid kvar sist och mumsar i oss det sista. De smakar godare än vanliga våfflor och hon får känna sig som alla andra när vi just äter dom. 

Så skönt att se hennes lycka och att det just smakar gott. Det är inte allt som gör det tyvärr när det kommer till glutenfritt. Bröd och sådant är egentligen katastrof vad tråkig smak det är. Alternativen är inte många heller tyvärr. 

Helgen i bilder

Det har som ni förstått en krasslig helg med två vuxna som har varit krassliga och fyr barn som inte varit det. 

Vi har försökt hitta på små saker som ändå har lett till någon form av aktivitet. Som att spela schack, suttit ute i solen och fikat. Haft en familjemiddag med tända ljus och bara myst framför film och tv-spel. Ibland så tackar man gudarna för Playstation och Netflix. 

Vi är fortfarande inte bra, känns som om jag har lunginflammation. Inte för att jag vet hur det känns men har sjukt ont i lungorna, jag är matt och vill egentligen bara sova. Så det går i fortsatt lugnt temp minst sagt. 

Höstlovsplaner

Höstlovsplaner och sjukstuga på det!

Sjukstugan är ett faktum, så segt att vara sjuk en hel helg med ränta dessutom. Det fortsätter vilket känns sådär. Ska väl inte klaga vi har klarat ganska bra ända sedan vattkopporna som tog tre veckor av sjukdom.

Så det blir en stilla måndag men så få knop som möjligt. TV-spel i soffan och ja datorn i mitt knä uppenbart. Solen skiner i varje fall, så bör en bli en stund ute för att lufta oss lite.

Sitter och planerar lite de kommande veckorna. Höstlovet och Halloween verkar barnen vilja fira ordentligt. Det snackas redan utklädande osv. Jag vet inte riktigt vad och på vilket sätt vi ska fira. Vi pratade om i sommars att ta en repa på Liseberg igen. Så det kanske det får bli. Väldigt mysigt där med alla pumpor och spöktemat verkar ligga William varmt om hjärtat.

Är också Halloween tema på TanumStrand höstlovet till ära. Olika aktiviteter med främst fokus barn. Det utlovas spökvandring, träning och Show med Nassim Al Fakir. Så vad ska man välja måntro? Kolla gärna in deras schema kan varmt rekommendera en helg på Västkusten.

Han gick till och med spökhuset i sommars och tyckte att det bara var lite läskigt ;). Så mina tankar och planer är i full gång i varje fall. Fattar inte att tiden går så fort. Sen närmar sig december och med allt vad det innebär.

Söndagspromenad

Att en liten skogspromenad blev det frenetiskt svampplockande trodde jag aldrig. Barnen var med och var lika taggade som jag minst sagt. 

Det går ju inte att inte plocka dom. Dom står och ser sådär plockvänliga ut. Så en gigantisk hög i en regnjacka och en korg full spatserade vi hem igen. 

Lite gladare och lite rikare kan man minst sagt säga. 

En bättre söndag helt enkelt! 

Näthat och dess Troll!

Näthat och dess troll!

2017 och fortfarande behöver vi påminna varandra om hur man ska bemöta och behandla andra. Det är en fråga som lyft och ständigt är ett viktigt ämne att prata om.

Hatet som förkommer på nätet hur kommer det sig att människor sitter bakom sina skärmar och tycker och tänker om andras liv? Avundsjuka kanske? Eller är det bara så att ni inte har något annat vettigt att göra i era egna liv att ni måste trakassera och förfölja andra.

En sak vore väl om ni kunde stå för det ni säger. Dock så väljer ni ALLTID att vara anonyma?!

Alla är vi olika och vad vore vi om vi tycker lika alltid. Dock ska man kunna få tycka och tänka men då ska man också vara öppen med vem man är.

Vi lever i en värld med mycket främlingsfientlighet, det är terror som sprids via organisationer och ändå väljer DU att lägga energi på mig? Det finns dom som tycker att folk som är offentliga ska tåla att få lite skit. Det är ju så fel det bara kan bli.

Ingen ska utstå trakasserier, hat eller skit oavsett form. Det finns inget som rättfärdigar det. Vilka ursäkter du än hittat på.

Till dig lilla troll som tycker dig veta så mycket om mig och mitt liv. Jag ber dig krypa tillbaka till din lilla kalla håla och stanna där. Att du är ensam och uppenbart inte har något eget liv utan lever igenom andra, kanske säger mer om dig än dina elaka kommentarer.

Näthat och dess troll!

 PS! Har du blivit utsatt för näthat? Har du blivit hotad på nätet? Glöm inte att sådant som händer på nätet kan vara ett brott. Kontakta polisen, våga anmäla, läs mer här.

Är du barn eller ung eller kommer i kontakt med barn och unga som far illa på nätet? Kolla in Rädda barnens sidaFriends sida, eller hos BRIS.

Surfalugnt och No hate är bra sidor för den som jobbar med unga. 

Hos Brottsförebyggande rådet kan du läsa mer om näthat.

Att skapa tid för varandra…

Relationer och Att skapa tid för varandra… Det är något som behöver mer tid än vad som finns att klämma in alltså. Jag önskar att jag hade mer tid för vänner, mer tid för Niclas mer tid med bara barnen. Tiden man har tillsammans med nära och kära räcker inte till. Särskilt inte när man har så mycket annat att pyssla med.

Så när jag ger presenter så försöker jag hitta på saker som man kan uppleva tillsammans med varandra. För visst är det så att minnena som man skapar ihop är dom som man kommer ihåg i slutändan. Greatdays.se är en bra sida tycker jag när man ska ge någon en härlig present.

Jag gillar att planera och håller redan nu på att fundera kring julklappar och kommande födelsedagspresenter. William, mamma och min syster fyller alla år i december. För att ge är något av det roligaste jag vet. Gällande min syster så har hon ställt upp sjukt mycket på mig och barnen de året som varit så borde verkligen försöka få till något till henne. Så en upplevelse, eller varför inte bara en spa-behandling att ge bort till henne.

Att skapa tid för varandra...

Mitt mål den kommande tiden är dock att få lite egentid med min kärlek. Det har blivit mycket tid ifrån varandra, och att vi dessutom har ett distansförhållande så vore det på sin plats med en helg i kärlekens tecken. Så hit hade jag gärna åkt!

Så vem vill ni dela en helg med? Berätta gärna.

Träningsglädje!

Träningsglädje, det är viktigt tycker jag.

Jag älskar att träna i grupp och som team, det blir mer en fighting Spirit då än när man måste fokusera själv. Det ger också så sjukt mycket energi med både skratt och galenheter som kan uppkomma längst vägen.

Vad ger er träningsglädje?

Jag älskar också att gå in och ”kötta” i ett högintensivt intervall pass med helst påslag av styrka. Då mår jag som absolut bäst och jag tar också ut mig absolut mest. Dock så handlar det kanske inte alltid att ta ut sig. Där är vi väldigt olika så tänker att man ska hitta sin sak.

Dock så får man inte glädjen i träningen på en gång, utan man måste bestämma sig och ha mål. För när man märker att man blir starkare och jag kan ge mer under passen så ger det glädje och mer energi.

Så kul när tävlingsmänniskan får komma till sitt rätta jag! Bilder ifrån TanumStrand och boostCamp. Är ni intresserade av att delta så går det av stapeln igen i januari!

Äntligen helg!

Äntligen helg

Varit en händelserik vecka, omtumlande på ett sådant sätt man inte vill egentligen men jag har bestämt mig för att göra det bästa av det och fokusar på allt annat som är viktigt istället!

Med det sagt så tar vi helg här! Äntligen nere i Borås och Niclas! Tre veckor ifrån varandra är alldeles för lång tid tycker jag. Så det är mystid att ta igen och tanka kärlek är nog den bästa medicinen efter denna veckan.

Helgens planer, dom är inte många. Helt i ordning med det tänker jag. I morgon ska det vara sol och med det tänkte jag att vi ska försöka vara ute så mycket som möjligt. Det gäller helt klart att passa på då vi vaknade upp till frost denna morgon. Det går fort nu till vintern så i varje fall vi ska njuta av att solen skiner och att graderna mitt på dagen är helt ok!

Så vill önska er en härlig helg!

Äntligen helg

Får man tycka synd om sig själv?

En liten reflektion jag haft senaste tiden om ”Får man tycka synd om sig själv” eller är det inte ok?

Jag är av person ganska driven, har svårt att känna av stress och gillar egentligen att ha folk runt mig jämt. Att jag sedan har hamnat i en livssituation där jag är helt bakbunden, får mig att bli smått tokig emellanåt. Dock så ställer jag mig frågan om det är värt att tycka synd om mig själv?

Jag är ensamstående med tre barn, jag har ingen som hjälper mig med det. Med ingen hjälp menar jag utifrån ett samhällsperspektiv där vissa människor får bete sig och begå brott och knappt får straff för det. Jag försöker få ihop jobbet, tillsammans med barnens aktiviteter. Jag försöker också få in mig själv i allt detta. Det är inte helt lätt, och jag tror inte det är många runt mig som hört mig klaga speciellt många gånger. Jag är sådan, jag klagar inte jag försöker hitta lösningar.

Dock så går allt till en gräns börjar jag känna. När man är bakbunden och inte har så många mer alternativ över så känner även jag att livet börjar komma i kapp. Det pratas mycket om misshandel och när personer far fysiskt illa av personer i nära relationer. Dock så talas det sällan om Psykisk ohälsa och allt vad det innebär i nära relationer. Den är svår att ta på för människor utifrån. Det behöver inte synas och när man frågar om hur någon mår så är det väldigt lätt att säga – Jag mår bra, hur mår du?

Jag hamnar på något vis i en grå zon, jag är frisk, har jobb och är just därför inte berättigad någon hjälp utifrån.

Talade med en polis för någon vecka sedan, ja jag hade förmånen att behöva ha dom på besök vid tillfälle… Jag sa det då till dom att tänk vad enkelt det vore om ni kunde se på mig fysiskt vad jag går igenom… Till svar fick jag just det, -ja du, det finns många människor som utnyttjar den svagheten i våra system. Trakasserar och manipulerar i det tysta, vi som myndighet kan egentligen inte göra så mycket mer än att hjälpa till vid specifika händelser.

Hur kommer det sig?
Hur kommer det sig att samhället bara tar ansvar för de som redan har problem? Så som brottslingar av olika dess slag, de som har problem med narkotika. Våldtäkter, där offret får byta skolan och gärningsmannen får gå kvar… Exemplen är många!
Med det sagt säger jag inte heller att samhället tar tag i dom problemen på bästa sätt heller. Dock så får jag i varje fall en bild av att samhället tycker synd om dom som utför de handlingarna och inte offren. Gärningsmännen får skriva böcker, det utreds varför de begår sin handlingar osv osv… (Något generaliserat kanske jag vet). Men är man ett offer själv så får man lov att generalisera.

När ställs frågan till dom som blir utsatta, vad vill du framåt? Hur upplever du att du vill bli bemött efter detta, vad behöver du hjälp med? Finns det något vi kan göra för dig som blivit offer för någon/något som du inte kunnat styra över själv?

Det finns inget skyddsnät för oss! Punkt.

Jag lovar er, jag ska skriva en bok om mitt liv och hur det sett ut de senaste åren. En dag ska ni få se under vilken press jag lever i just nu och bakåt. En dag när jag är fri som en fågel den dagen då ska jag fira på bästa sätt genom att släppa just den BOKEN!

Så idag ska jag tycka synd om mig själv, bryta ihop lite och sedan komma igen i morgon! För det är ok har jag fått berättat för mig!

Foto cred: Momentsbymary.se

Välbehövlig Boostcamp

Tre pass, tre pass av glädje, svett men inga tårar. Dom lär dock komma i morgon med träningsvärket som med största sannolikhet kommer smyga sig på. Måste bara Tacka Maria igen för alla fantastiska bilder hon tar på mig och hela gänget. Älskade vän!!


Vi startade första passet med ”Kom igång med Karl Dyall”. Seriöst, har inte svettats så mycket på väldigt länge och jag fick en riktig kickstart i alla muskler minst sagt. 

Efter det var det dags för Wikked Workout med Jonna. Det är ett av de pass jag längtat efter sedan förra Boostcamp, alltså glädjen som blir med henne är total. Det är ett tufft men befriande pass som får en att Le! Bor ni Göteborg borde verkligen försöka gå på hennes pass. 

Sedan hade jag ett lunchmöte, vilket resulterade i en massa nya roliga tillfällen och aktiviteter som vi ska planera in med Womsa gänget. Det är alltid kul att ha saker i planerna framåt i tiden. So stay tuned…

Jag missade tiden för det eftermiddagspasset som jag tänkt gå på då jag fastnade i solen och lugnet som havet ger. Det blev istället en PW med Maria och Jenny. Vi passade också på att fota lite, vi har alltid så sjukt kul när vi sätter igång med våra galenskaper. 

Tiden gick minst sagt fort där vi höll på, vips så var det hög tid att peppa inför sista passet för dagen. Det skulle gå i ”Lobster” style var tanken, och visst blev det så… 

En härlig stffet utan ”tävling” eller INTE. Vårt lag tog det på blodigaste allvar, vilket också resulterade i en total vinst. Väldigt viktigt i våra ögon, mindre viktigt för andra men vi hade en så skön stämning och laganda vilket gjorde att det blev en helt fantastisk insats av alla. Straffet, hinderbana, vattenhinkar och en massa annat spännande innehöll tävlingen. 

Efter fotografering och heta diskussioner om tider och annat understafetten. Så väntade en liten överraskning på oss på bryggan. Det var nog den bästa överraskningen enligt mig och Maria( läs oss alla). Det var nykokta kräftor och solnedgång me tjejerna.  En helt fantastisk och magisk avslutning på en rolig dag med vänner!

Jag fick en privatlektion av Jonna i höftrullningar och mjukhet i höfter och bröst. Känner mig som ett kylskåp. Dock fick jag betyget – Du kan ju redan! Ja, men jag vågar uppenbart inte flumma ut tillräckligt. Så övning står på schemat!


Så mycket kärlek och glädje bland alla! Mer sådant åt folket! Älskar verkligen TanumStrand det gör något med en, det känns som om att komma hem på något sätt. Om det är havet, personalen eller bara allt ihop tillsammans med oss men något visst är det för oss alla! 


Middag fick avsluta dagen, så trötta och lite värkande kroppar har vi nu gått till våra stugor och ska nu sova som små prinsessor!
Sov gott och hoppas ni haft en härlig lördag ni med… KÄRLEK till ER!