Nationaldags firande

Hej på er!

As always, long time no see…

Mycket har hänt men vi har landat det är det ända som räknas!

Vi hat idag varit i Varberg och firat Nationaldagen tillsammans med Samir och Viktor. Bara en sådan sak! Det blev picnic vid havet. Strandpromenad och bad i havet. Dans och skratt med den bästa middagsavslutningen jag kan tänka mig. Kebabrulle på camping… Nere vid fästningen…

Dagen i sin helhet får mig helt lycklig inombords. Känslan som infinner sig av att ha ett normalt liv, glada barn glad mamma. Att tillbringa den ihop med min syster, det känns så underbart att ha familj nära sig igen.

Jag har kommit hem minst sagt.

MMA och träningsvärk…

Hej!

Längesedan sist minst sagt! Dock så är livet som det är finns som vanligt en herrans massa att berätta och det kommer som ni vet senare i livet.

Helgen som var Fab på alla sätt, träningsvärken är värre än någonsin vill jag lova er. Vi var på Tanumstrand och det ligger som ni vet i Grebbestad här på västkusten. Dom har verkligen allt för alla, så oavsett om man åker med familjen, sin syster eller sin käraste så finns det något för alla. Det är det som gör Tanumstrand så unikt tycker jag. Samt miljön, alltså havet ihop med klippor sett finns inget bättre för själen än just det.

Nu var det Boostcamp helg och det innebar en hel del träning. Jag kan stolt berätta för er att jag gått min första rond i MMA. Kanske inte är lika fräckt som det låter men kul var det!

Vi körde två och två och fick lära oss några av grunderna inom MMA. Hur vi skulle boxas, hur man rör på sig och framför allt fick jag lära mig att bråtts ner Niclas. Bara en sådan sak är ju bra att ha med i bakfickan dessa dagar ;).

Det var lätt en av de roligaste och mest givande timman på hela helgen. Det var informativt och även en hög dos av intensiv träning vilket jag gillade. Det i kombination att man kunde träna mot vem man ville rent storleksmässigt var ett extra plus.

Jag rekommenderar er alla att prova om ni får chansen då det var en kul träningsform och den kunde utövas av alla.

Ifrån koja till slott

Helt missat att visa er vad vi hittade på under höstlovet. Galet vad veckorna springer ifrån en tycker jag. 34 dagar kvar till julafton, Ne, jag räknar inte ;).

Så för att aktivera dom små så drog jag och Niclas fram våra egna minnen ifrån när vi var små. Bygga koja är ju något vi alla äldre gjort tror jag. Men dagens barn och ungdomar har så mycket annat att fylla sina dagar med. Både på gott och ont såklart.

Sagt och gjort nu finns det en koja att snickra på om man har tråkigt en dag. Det var betydligt härligare väder för två veckor sedan minst sagt. Kojan har idag väggar och tak och det finns fortfarande en massa man kan komma på att bygga till.

Tjuvstart på Halloween

Denna veckan har både förskolan och skolan tjuvstartat Halloween temat då det är många som är lediga nästa vecka. Inklusive oss! Så skönt. 

Vi ska verkligen bara mysa, skära pumpan, baka spök kladdkaka och kanske vispa lite maränger. Sist men inte minst klä ut oss såklart! William tycker att även jag ska vara utklädd, lite oklart än dock ;). 

Här är mina bustroll och minidisco står på deras schema idag. Hur härligt, älskade ungar! 


Dagens häng

Idag blir det inte många knop här hemma. Lily är sjuk och jag sitter i soffan med henne och myser hela dagen är min tanke. 

Dessa baciller. När tar dom stopp. Eilliam är också han hostig och ganska hängig om morgnarna. Dock så piggnar han till när han vaknar till vilket känns bra. 

Yoga Helg TanumStrand

Yoga helg, vad säger ni om det va?
Jag åkte på den här helgen för att skapa lugn i allt jag är med om i livet och alla saker som skall hanteras. Det blev det resultatet. Jag var lugnare när när jag åkte därifrån, och kanske hittat någon ljusglimt bland det gråa som ibland kan uppstå.

Vi skrattade, grät och hade en fantastik helg i en fantastisk miljö. Det blev tyvärr inte så mycket bilder tagna då jag fokuserade på att just vara med i aktiviteterna. Fotografen fångade några i varje fall. Dock så ar det mest under AcroYogan och den var väldigt speciell och sjukt kul!

Vi startade fredagen på SPA Horisont och satte mindsetet redan där. Så har ni inte varit på Tanum och deras SPA så rekommenderar jag det varmt. Att ligga på dom värma hällarna är bara To Die for!

Middagen bestod även denna helg av skaldjur och det är nog den bästa starten man kan ha. Att kunna frossa i skaldjur, röror, bröd och bara njuta. Det är så förbaskat gott!

Vi var uppe tidigt som sjutton på lördag morgon för att testa på SUP Yoga. Jag har ju testat SUP en gång tidigare den gången stod vi på öppet vatten i Brunnsviken. Hade ett träningspass på brädan den gången och det  var helt klart utmanade då som nu!

Som ni ser ovan så lekte vi lite innan vi slutade. Den övningen ingick inte i Yoga klassen men vi såg en reklambild så som den ovan och var bara tvungna att testa om det fungerade utan att trilla i vattnet ;).

AcroYoga nog den roligaste aktiviteten på hela helgen! Dock inte så svårt som det ser ut vilket var kul. Var kanske inte den smidigaste i rummet men kul hade vi!

Jag kommer garanterat åka igen på Yoga helg. Drömmen vore dock att ta sig till ett varmare land och verkligen fokusera på sitt inre. Så det får vara en punkt på Bucketlist tänker jag! Surfa och Yoga kanske samtidigt ;).

Söndagsbrunch

Vi har som tradition att äta våfflor varje helg. Juno är som ni vet Glutenibtolerant (Celiaki). Vilket gör att hon hade velat ha just våfflorna till frukost varje morgon. 

Hon och jag sitter alltid kvar sist och mumsar i oss det sista. De smakar godare än vanliga våfflor och hon får känna sig som alla andra när vi just äter dom. 

Så skönt att se hennes lycka och att det just smakar gott. Det är inte allt som gör det tyvärr när det kommer till glutenfritt. Bröd och sådant är egentligen katastrof vad tråkig smak det är. Alternativen är inte många heller tyvärr. 

Helgen i bilder

Det har som ni förstått en krasslig helg med två vuxna som har varit krassliga och fyr barn som inte varit det. 

Vi har försökt hitta på små saker som ändå har lett till någon form av aktivitet. Som att spela schack, suttit ute i solen och fikat. Haft en familjemiddag med tända ljus och bara myst framför film och tv-spel. Ibland så tackar man gudarna för Playstation och Netflix. 

Vi är fortfarande inte bra, känns som om jag har lunginflammation. Inte för att jag vet hur det känns men har sjukt ont i lungorna, jag är matt och vill egentligen bara sova. Så det går i fortsatt lugnt temp minst sagt. 

Höstlovsplaner

Höstlovsplaner och sjukstuga på det!

Sjukstugan är ett faktum, så segt att vara sjuk en hel helg med ränta dessutom. Det fortsätter vilket känns sådär. Ska väl inte klaga vi har klarat ganska bra ända sedan vattkopporna som tog tre veckor av sjukdom.

Så det blir en stilla måndag men så få knop som möjligt. TV-spel i soffan och ja datorn i mitt knä uppenbart. Solen skiner i varje fall, så bör en bli en stund ute för att lufta oss lite.

Sitter och planerar lite de kommande veckorna. Höstlovet och Halloween verkar barnen vilja fira ordentligt. Det snackas redan utklädande osv. Jag vet inte riktigt vad och på vilket sätt vi ska fira. Vi pratade om i sommars att ta en repa på Liseberg igen. Så det kanske det får bli. Väldigt mysigt där med alla pumpor och spöktemat verkar ligga William varmt om hjärtat.

Är också Halloween tema på TanumStrand höstlovet till ära. Olika aktiviteter med främst fokus barn. Det utlovas spökvandring, träning och Show med Nassim Al Fakir. Så vad ska man välja måntro? Kolla gärna in deras schema kan varmt rekommendera en helg på Västkusten.

Han gick till och med spökhuset i sommars och tyckte att det bara var lite läskigt ;). Så mina tankar och planer är i full gång i varje fall. Fattar inte att tiden går så fort. Sen närmar sig december och med allt vad det innebär.

Söndagspromenad

Att en liten skogspromenad blev det frenetiskt svampplockande trodde jag aldrig. Barnen var med och var lika taggade som jag minst sagt. 

Det går ju inte att inte plocka dom. Dom står och ser sådär plockvänliga ut. Så en gigantisk hög i en regnjacka och en korg full spatserade vi hem igen. 

Lite gladare och lite rikare kan man minst sagt säga. 

En bättre söndag helt enkelt! 

Näthat och dess Troll!

Näthat och dess troll!

2017 och fortfarande behöver vi påminna varandra om hur man ska bemöta och behandla andra. Det är en fråga som lyft och ständigt är ett viktigt ämne att prata om.

Hatet som förkommer på nätet hur kommer det sig att människor sitter bakom sina skärmar och tycker och tänker om andras liv? Avundsjuka kanske? Eller är det bara så att ni inte har något annat vettigt att göra i era egna liv att ni måste trakassera och förfölja andra.

En sak vore väl om ni kunde stå för det ni säger. Dock så väljer ni ALLTID att vara anonyma?!

Alla är vi olika och vad vore vi om vi tycker lika alltid. Dock ska man kunna få tycka och tänka men då ska man också vara öppen med vem man är.

Vi lever i en värld med mycket främlingsfientlighet, det är terror som sprids via organisationer och ändå väljer DU att lägga energi på mig? Det finns dom som tycker att folk som är offentliga ska tåla att få lite skit. Det är ju så fel det bara kan bli.

Ingen ska utstå trakasserier, hat eller skit oavsett form. Det finns inget som rättfärdigar det. Vilka ursäkter du än hittat på.

Till dig lilla troll som tycker dig veta så mycket om mig och mitt liv. Jag ber dig krypa tillbaka till din lilla kalla håla och stanna där. Att du är ensam och uppenbart inte har något eget liv utan lever igenom andra, kanske säger mer om dig än dina elaka kommentarer.

Näthat och dess troll!

 PS! Har du blivit utsatt för näthat? Har du blivit hotad på nätet? Glöm inte att sådant som händer på nätet kan vara ett brott. Kontakta polisen, våga anmäla, läs mer här.

Är du barn eller ung eller kommer i kontakt med barn och unga som far illa på nätet? Kolla in Rädda barnens sidaFriends sida, eller hos BRIS.

Surfalugnt och No hate är bra sidor för den som jobbar med unga. 

Hos Brottsförebyggande rådet kan du läsa mer om näthat.

Att skapa tid för varandra…

Relationer och Att skapa tid för varandra… Det är något som behöver mer tid än vad som finns att klämma in alltså. Jag önskar att jag hade mer tid för vänner, mer tid för Niclas mer tid med bara barnen. Tiden man har tillsammans med nära och kära räcker inte till. Särskilt inte när man har så mycket annat att pyssla med.

Så när jag ger presenter så försöker jag hitta på saker som man kan uppleva tillsammans med varandra. För visst är det så att minnena som man skapar ihop är dom som man kommer ihåg i slutändan. Greatdays.se är en bra sida tycker jag när man ska ge någon en härlig present.

Jag gillar att planera och håller redan nu på att fundera kring julklappar och kommande födelsedagspresenter. William, mamma och min syster fyller alla år i december. För att ge är något av det roligaste jag vet. Gällande min syster så har hon ställt upp sjukt mycket på mig och barnen de året som varit så borde verkligen försöka få till något till henne. Så en upplevelse, eller varför inte bara en spa-behandling att ge bort till henne.

Att skapa tid för varandra...

Mitt mål den kommande tiden är dock att få lite egentid med min kärlek. Det har blivit mycket tid ifrån varandra, och att vi dessutom har ett distansförhållande så vore det på sin plats med en helg i kärlekens tecken. Så hit hade jag gärna åkt!

Så vem vill ni dela en helg med? Berätta gärna.

Träningsglädje!

Träningsglädje, det är viktigt tycker jag.

Jag älskar att träna i grupp och som team, det blir mer en fighting Spirit då än när man måste fokusera själv. Det ger också så sjukt mycket energi med både skratt och galenheter som kan uppkomma längst vägen.

Vad ger er träningsglädje?

Jag älskar också att gå in och ”kötta” i ett högintensivt intervall pass med helst påslag av styrka. Då mår jag som absolut bäst och jag tar också ut mig absolut mest. Dock så handlar det kanske inte alltid att ta ut sig. Där är vi väldigt olika så tänker att man ska hitta sin sak.

Dock så får man inte glädjen i träningen på en gång, utan man måste bestämma sig och ha mål. För när man märker att man blir starkare och jag kan ge mer under passen så ger det glädje och mer energi.

Så kul när tävlingsmänniskan får komma till sitt rätta jag! Bilder ifrån TanumStrand och boostCamp. Är ni intresserade av att delta så går det av stapeln igen i januari!

Äntligen helg!

Äntligen helg

Varit en händelserik vecka, omtumlande på ett sådant sätt man inte vill egentligen men jag har bestämt mig för att göra det bästa av det och fokusar på allt annat som är viktigt istället!

Med det sagt så tar vi helg här! Äntligen nere i Borås och Niclas! Tre veckor ifrån varandra är alldeles för lång tid tycker jag. Så det är mystid att ta igen och tanka kärlek är nog den bästa medicinen efter denna veckan.

Helgens planer, dom är inte många. Helt i ordning med det tänker jag. I morgon ska det vara sol och med det tänkte jag att vi ska försöka vara ute så mycket som möjligt. Det gäller helt klart att passa på då vi vaknade upp till frost denna morgon. Det går fort nu till vintern så i varje fall vi ska njuta av att solen skiner och att graderna mitt på dagen är helt ok!

Så vill önska er en härlig helg!

Äntligen helg