Womsa event

Womsa event, det första i raden av mycket kommande nyheter ifrån oss. Vi är väldigt glada över att fått bjuda in en fin skara bloggare till det första upplevelse eventet på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil.

Vi startade tidigt på morgonen ifrån Stockholm och begav oss mot Västkusten och vår första aktivitet, Kräftsafari tillsammans med en lokal fiskare. Jag gillar att testa nya saker och detta var en upplevelsen utöver det vanliga tycker jag. Att vara på en fiskebåt i skärdgården med sol och gott sällskap var bara DET helt underbart. Att vi dessutom fick vara med om att plocka upp kräfttinor ifrån botten och sedan lära oss mer av de skaldjur som lever i svenska vatten, jag kan inte annat än att rekommendera det.

Visste ni tex att skaldjur byter skal, och att de då får helt nya dela så skulle en kräfta brutit sin klo så får den en helt ny vid sitt byte av skal. 

Womsa event

På berget uppe till höger där bodde vi och vi hade en gemensam terass som vi satt och myste på framåt småtimmarna.

Åter till kräftfisket, när vi fått vår fångst så åkte vi längre ut och fick se lite sälar liggandes på några klippor och simmandes runt i vattnet. Dom är så mycket större än man tror och när man dessutom ser dom i verkligheten så blir upplevelsen betydligt större än när man ser dom på ett zoo. Upprymda och glada så fortsatte vi vår tur på havet in mot land igen och under tiden så åt vi en picknick och gissa om det smakade ljuvligt med lite mat och kaffe i magen, sjön suger sägs det ju, och det gjorde den minst sagt.

Womsa event

Womsa event

Womsa event

Womsa event

När vi var lite piggare i hjärnan så gick vi igenom de olika arterna av krabba, fisk och lite sjögräs som kom med burarna.

Womsa event

Womsa event

Womsa event

När vi lärt oss allt om havets djur så blev vi bjudna på havets läckerhet kokt Havskräfta. En hink med färska kräftor på en fiskebåt, sol och fina glada tjejer. Kan berätta att jag aldrig ätit godare kräftor och misstänker att det kommer dröja ett tag tills dom smakar på samma sätt som där och då. Vi satt och mumsade, skalade slängde resterna rakt över bord. Samtidigt som vi åkte förbi Grundsund, och andra små områden med boenden. Fick reda på historier om de som bodde i husen och vad dom hade för intriger mellan varandra.

Det  var vår förta lilla äventyr på Gullmarstrand, och mer kommer finns hur mycket som helst att visa och jag lyckades med konststycket att glömma min kamera så alla de fina bilderna ni ser i detta inlägg är Maria som tagit och som jag får låna <3 STORT TACK FÖR DET!

Womsa event

Womsa event

One thought on “Womsa event

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *