Att introducerade tecken på förskolan

Ni ska få följa med mig hur dem tecknande miljön ser ut på min förskola i olika inlägg. Ni kommer att få se lite olika material och hur de används! Jag tänkte presentera ett lätt sätt att börja.

På 4 olika ställen är vi ofta med barnen en dag på förskolan. Det är i Hallen, vid matplatsen, toaletten och vid samlings arenan. Språkbussen har en fantastisk bra produkt. De har teckenplanscher för dessa ställen. På planscherna är det teckensatta meningar för vardagliga situationer i förskola/ skola.

De är även tilltalande för barnen att teckna och inspirerar till en tecknande miljö. Många av mina barn i förskolan tittar på den och tecknar.

Teckenplanscherna underlättar för pedagoger att börja att teckna, det kan var svårt att ta sig över tröskeln om man inte har tecknat förut. Detta material är super eftersom orden man behöver i situationen finns uppsatt på väggen.

Besök språkbussen på deras hemsida för mer information

Clicko

På årets barnmässan i Karlstad träffade jag Hanna Malmström som är grundare till Clicko.

Clicko är ett lekfullt och kreativt sätt att lära sig att läsa. Med Clicko bygger barnen själva bokstäverna fysiskt, eftersom flera sinnen används ökar förståelsen för bokstäverna. I de olika delarna sitter det magneter som gör att det är superlätt att bygga.

Just nu på instagram @_teckensomstod_ finns det en tävling där du kan vinna Clicko bokstavsspel. Det är ett spel och byggsats, utmärkt för att öka bokstavsförståelsen hos barn.

Rocka socka

Imorgon är det dax för att rocka socka! Tänkte att barnen skulle få måla lite sockor på vår förskola, googlade runt lite för att hitta en ritstencil till barnen men hittade ingen! Så jag gjorde en själv, men jag tänker inte behålla den för mig själv, 🙂

Klicka här på skriv ut för att skriva ut dessa fyra olika stenciler!

Färger

Här kommer en idé jag fick av Jessica som ville ha ett konkret material för att lära sig färgerna på! Jag utvecklade hennes idé lite!

Detta är en äggkartong på 6 st ägg som jag använt mig av!

Fixat bollar i 6 olika färger och målat, samt gjort bildstöd! Materialet kan användas på olika sätt (se bilder) men ni kanske även kommer på något mer sätt när ni jobbar med det!

Man kan även göra en med 15 st olika färger, men det är inte klart ännu. Då jag måste fixa bollar i samma färger.

Ni som kommer på barnmässan i Karlstad kan titta och klämma och känna på materialet om ni går till svenska downföreningen

Yogafusion

Jag har i helgen fått lagt till en ny plats i mitt hjärta. Platsen finns i Bohuslän och heter tanumstrand

Jag var där i helgen och bodde på deras hotell och deltog i yogafusion som de anordnade! Yogafusion innebär att man har chansen att prova massa olika yogastilar.

Jag är egentligen ingen yoga människa, men det var så himla kul, avslappnande, och man fick framför allt lära sig mycket om sig själv! Fokus, andning, balans och stabilitet kan man säga var ledorden för denna helg!

Ordet balans är något jag verkligen tar med mig hem! Att hitta en bra balans i vardagen till att få andas!

I helgen har jag verkligen fått andas och komma ner i varv! Något jag behövde oerhört mycket, det visste jag redan innan. Men i efterhand förstår jag hur mycket jag egentligen behövde det!

Jag har fått en helt annan bild av yoga efter denna helgen. Redan på inledningen för oss nybörjare förstod jag att yoga var väldigt stort! Hur många olika stilar det finns, och olika sätt att utöva det!

Jag provade bland annat på ying yoga, sup yoga relaxation, sup yoga fun, och ett kallt kvällsdopp i havet (se bild längre ner)

Ying yoga var riktigt häftig och vilken inre resa man gjorde i kroppen samtidigt som vi låg länge i olika yogapositioner.

Något som jag fastnade mycket för var sup yogan. När jag anmälde mig till det trodde jag att man yogade i vatten, men hade ingen aning om att det skulle vara på surfingbrädor. Men jag hittade en yoga form som jag absolut vill ska finnas i min hemstad. Om inte annat vet jag att jag kommer att komma tillbaka hit och göra det! Då instruktören vi hade sa att hon har detta utomhus på sommaren.

Något annat jag måste berätta för er är den fantastiska känslan man fick av kärlek av alla deltagare, instruktörer och arrangörer. Man kände sig så välkomnande och omhändertagen. Så mycket kärlek! Jag åkte även hit själv vilket jag kan rekommendera, att bara få vara själv att andas, men jag han även knyta nya vänskapsrelationer denna helg.

Kan verkligen rekommendera att åka på denna yogafusion helg, alla kan verkligen vara med oavsett erfarenheter. Tro mig jag kommer från noll erfarenheter till erfarenheter rikare efter denna helg! Jag kom även hem fulltankad med ny energi.

Vill även visa upp lite mer bilder på vilken fantastik miljö och godmat jag även har tagit del av i helgen!

Tack för denna fantastiska helg! Hoppas vi ses snart igen!

Teckenkurs

EN FRÅGA!

Går i fundering över att hålla i teckenkurs!

Så min fråga till er är om intresset finns och vad ni skulle vilja lära er i denna kurs! Kommentera nedan. Skriv gärna om ni är förälder, lärare, pedagog och vilken stad ni bor i.