Båttur till ön Comino, till vackra Blue lagoon

Blue lagoon

Vi gick upp tidigt på morgonen för att jag hade läst om att Blå lagunen är ett populärt och turisttjockt ställe och vi ville hinna njuta en stund när det fortfarande var lugnt. Vi tog båten till ön Comino från Gozo. Båtturen tog ca 15 min. Vi var bara några stycken som var där när vi kom dit vid kl 9 på morgonen. Så vi kunde bada, snorkla, fick tag på solstolar med parasoll och känna av paradiskänslan av detta turkosa klara vatten innan turisterna vällde in. Ju närmre klockan tickade mot lunch ju mer folk kom dit.

Snorkla

Jag och min dotter snorklade, såg en del fiskar, men vi tyckte inte det var så bra snorkling där. Vi passade dock på att ligga i vattenbrynet på sandstranden mittemot stranden där de flesta turisterna var och njöt av den turkosa färgen, värmen och lugnet. Vi var alla i familjen överens om att blå lagunen var fint, men att det blev alldeles för mycket turister som kom dit.

På hemfärden åkte vi på en grottur. Det var en liten runda, men vacker båttur med häftiga klippor och havet som glittrade i blågröna kulörer.

/Pernilla

7 thoughts on “Båttur till ön Comino, till vackra Blue lagoon

  1. Jaa helt underbart💚. Dottern tycker att det är det finaste stället hon har badat på. Jag håller kanske inte riktigt med om det, men gillar absolut färgen och det klara vattnet. Puh ja, det blev en riktig turistfälla😅

 1. SER ALLDELES UNDERBART UT. VILKET VATTEN SÅ KLART.
  ÖNSKAR MAN VAR MED HAR INTE BADAT I SOMMAR ÄN.

 2. Minns när vi var här, men på 80-talet och då var det inte alls så turistiskt som det nu är. Minns att vi var på en snorklings och dyktur från Gozom och det var väldigt bra-
  Härliga bilder är det. Men turiister hittar alla bar ställen. så är det…
  Ha det fortsatt bra.

  1. Jag gillade Gozo så himla mycket, fin natur och ett annat tempo💚. Det har du rätt i, vi turister nosar upp många fina ställen. Vilket både är bra men kan även bli dåligt. Tack, vi har det såå bra. Du får med ha det fint☀️. 😂Jag har mina glasisar på, förstor vad du menade👍🏼

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *