Treewalker höghöjdsbana i Skåne

Solen skiner och det har varit en riktigt härlig sommardag. Visst är vi värda soliga och varma septemberdagar! Sommaren 2017 har, vädermässigt, inte levererat det vi förväntade oss.  Fast dagen har erbjudit sommarkänslor har jag börjat summera vår sommar. Jag har kommit fram till att en av  höjdpunkterna var när vi besökte Treewalker http://www.treewalker.nu utanför Löddeköpinge i Skåne. Treewalker består av olika höghöjdsbanor (hinderbanor) uppe bland träden. Aktiviteten inleds med en introduktion av utrustningen och därefter blev vi visade hur vi skulle ta oss an hinderbanorna på ett säkert sätt. Vi var två familjer som åkte till Treewalker och vi är i olika fysisk form och vi har olika svårt för att vara högt uppe i luften. Fast det gjorde ingenting för banornas olika höjder och svårighetsgrader gör att alla kan utgå från sina individuella förutsättningar.På Treewalker finns sju olika banor. På den lättaste banan är höjden 1,5 – 2 meter och på den svåraste banan är höjden 6 till 11 meter.Det gäller att ta sig från en plattform till en annan. Hindren skiljer sig åt och de är av olika svårighetsgrad.Stundtals var det fysiskt krävande och stundtals kändes det lite läskigt att slänga sig ut på ett hinder, men jag kände mig ändå trygg hela tiden. Jag visste att jag satt fast och inget kunde hända mig. Om ett hinder kändes övermäktigt fanns hela tiden personalen, Mikaela och Peter, i närheten för att vägleda oss.Det är så härligt att utmana sig själv, tycker jag. Vid några tillfälle tänkte jag ”detta fixar jag inte”. Min envishet och uppmuntran från de andra gjorde att jag inte gav upp. Det är jag glad för! Det kändes riktigt bra att komma över på andra sidan och krama trädet 😉Treewalker passar verkligen alla! Det var inte alla av oss som gjorde den svåraste banan. Det gjorde ingenting eftersom det går bra att göra banorna mer än en gång. Andra gången hade vi lärt oss något från första gången, viket medförde att vi klarade av hindren bättre och bättre. Treewalker är en fantastiskt rolig aktivitet att göra tillsammans med sin familj och/eller med vänner. Aktiviteten varar i tre timmar, vilket vi tycker är en lagom tid för att hinna göra alla banor.

/Magdalena

 

8 thoughts on “Treewalker höghöjdsbana i Skåne

 1. Tack för roligt tips! Vore något att ta med barnbarnen på vid tillfälle. Och jag skulle tycka det vore jätteroligt. Testade liknande i Kina för många år sedan och skulle gärna prova igen.
  Kan tänka mig att det blev en lyckad dag för er alla.
  Härliga bilder som ska visas för barnbarnen.

  1. Vilken bra ide´att visa bilderna för barnbarnen. Det finns flera olika höghöjdbanor i Sverige (utomlands också, såklart) Jag vet att det finns en i Stockholm, så den är närmre dig, Ditte. 🙂
   /Magdalena

  1. Det var en kille som satt uppe i trädet och sade att han botat sin höjdrädsla genom Treewalker. Du kanske ska testa ändå? 😉 Vindälven som utsikt låter helt fantastiskt!

 2. Men coolt, vilken häftig upplevelse! De hade något liknande på Frösön för tolv år sedan eller nåt sånt men den försvann. Skulle gärna testa igen. 🙂

 3. Ja, det är jättekul och lite utmanande med höghöjdsbanor. En kombination jag gillar. 🙂 Så synd att de har tagit bort den på Frösön. Det finns flera höghöjdsbanor runt om i Sverige. Fast jag tycker, så klart, att du ska testa de som finns i Skåne. 😉 /Magdalena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *