Fler sevärdheter i San Francisco

San Francisco

San Francisco har länge varit en stad där olika människor har åkt för att bosätta sig. Det är en mångkulturell och på många sätt accepterande stad. San Francisco har flera olika stadsdelar och i princip alla skiljer sig från varandra. Kontrasterna är många och stadsbilden kan ändras från ett kvarter till ett annat. Utöver vårt besök på Alcatraz och vår cykelutflykt över Golden Gate Bridge hann vi utforska några platser till under vår vistelse i San Francisco. 

Fishermans warf och Pier 39

Till dessa delar i hamnen strömmar turister för att flanera runt, äta Clam chowder, se på gatuartister, shoppa och för att se på alla de sjölejon som har valt att bosätta sig här. Aquarium of the bay ligger också i närheten. Det är sannolikt få San Fraciscobor som åker hit, men även om Fishermans Warf är en turistmagnet är det ändå ett trevlig område att tillbringa en stund. 

Chinatown

Chinatown i San Francisco sägs vara den största eller näst största Chinatown utanför Asien. Här möttes vi av härligt organiserat kaos. Även om vi har besökt många Chinatown runt om i världen tycker jag att det alltid är  kul med ett besök. Vi pausade att vara i USA en stund och begav oss til en annan världsdel- 🙂

I Chinatown och blickar mot Transamerikapyramiden i en annan del av staden.

Mission district

Mission district har på senare år blivit ett av de mest trendiga områdena i San Francisco. Här finns bl.a. hippa restauranger och galleri. I området pryds många väggar med konst. I ex Clarion Alley finns dessa målnigar. Många av dem har politiska budskap.

Twin peaks

Twin Peaks är två höjder vars högsta punkt är 281 meter.  På denna utsiktsplats erbjuds fantastisk utsikt över San Francisco och bukten (som tyvärr är svårt att förmedla på ett foto)

Haight-Ashbury

Denna färgsprakande stadsdel var navet för flower power och motkulturen på 60-talet. Det är fortfarande en bohemisk stadsdel även om många hippies har flyttat här ifrån. De flesta turister, precis som vi, passar på att titta på de berömda husen  ”Painted ladies” som ligger i omrrådet. Painted ladies är edwardianska och viktorianska hus målade i flera färger. Om du har sett 80-talsserien ”Full House” känner du kanske igen husen?  Painted ladies var nämligen med i början på varje program.

Lombard street

Lombard street är världens krokigaste gata (även detta är svårt att fotografera)  Det är ganska kul att köra ner för den slingriga gatan

Union square

Union Square tillhör  de finare delarna av San Francisco. Union square är inte bara ett torg utan det är även ett förstklassigt centrum med fina bostäder, shopping, restauranger och konst..

Stadens största julgran står på Union Square

”I Left My Heart in San Francisco”. Vid varje hörnentré till torget finns ett hjärta.

/Magdalena

6 thoughts on “Fler sevärdheter i San Francisco

 1. Tack för att ni visar så många fina bilder och berättar så mycket om alla ställen ni är på.
  Det känns nästan som man är med er på er resa.

  1. Visst är sjölejon fina! Jag förstår att ni aldrig har varit i USA, det finns så många andra länder som kvalar in på önskelistan. USA är ändå värt ett besök, tycker jag.

   /Magdalena

 2. Blir så sugen på att åka till San Francisco när jag tittar på bilderna. Privat brukar vi oftast åka dit på sommaren/tidig höst, men jag var där på en tjänsteresa i slutet av november för några år sedan så då fick jag se den fantastiska julgranen på Union Square.

  1. Ja, julgranen på Union Square är gigantisk. Så klart, det är ju USA 😉 Låter härligt att du fått möjlighet att åka till San Francisco olika årstider.
   /Magdalena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *