Mys på Ystad Saltsjöbad Spa

En av de saker som jag är väldigt bra på, är att hitta anledningar till att fira. Nyligen hade jag och min man bröllopsdag och det tyckte jag var extra mycket värt att fira. Tur att jag har en man som är bra på mycket och en av de saker han är väldigt bra på det är att lyssna på mig :). Sagt och gjort, vi bokade en övernattning på Ystad Saltsjöbad Spa. 

Läget

Ystad Saltsjöbad Spa ligger på ett fantastiskt läge vid havet. Vi bestämde oss för att börja med en strandpromenad när vi kom fram. En spa-helg kan inte börja mycket bättre än en promenad vid havet för att sedan gå in och värma sig i en varm, vacker och lugn miljö.

Magen kurrade och på Restaurang Vitas, som är en fransk-amerikansk bistro, åt  vi åt en av de godaste lasagner vi någonsin ätit.

Inredningen alltså!!

Spa

På Ystad Saltsjöbads hemsida går det att läsa att Creek Experience är en jordenruntresa och det tackar jag inte nej till ;-). Det är såklart ingen riktig jordenruntresa, utan det är en upplevelse där du får njuta av olika spa- och basturitualer. Miljön är inspirerad av regnskog och de olika upplevelserna har inspirerats från olika delar i världen.

De som känner mig, vet att jag tycker om när det händer saker. Att vara på spa är inte så mycket ”det händer saker”, men trots det så älskar jag det!!

Att bada, basta, ligga i en stor säng framför en brasa eller med utsikt över havet och lyssna på lugn musik. Att vara på spa är nästan som att tiden har stannat, inga tider att passa och dålig koll på vad tiden är har jag också.

Njutbart

Maten

Efter allt badande och bastande så var vi hungriga …igen. Vi har varit på en del spa och det är inte självklart att maten faller en i smaken när det ingår en trerätters middag. På restaurang Port fanns det fyra rätter att välja mellan på förrätt, huvudrätt och efterrätt. Resultatet av det var att vi valde de rätter som vi var mest sugna på och vi var supernöjda med maten. Det såg fint ut och det smakade gott.

Skaldjurssoppa

Perfekt tillagad ryggbiff

Kombon choklad, lakrits och hallon=mmm

Ett besök på gymmet hann vi med innan vi badade och bastade ännu mer.

Utsikten från bastun

Tack Ystad Saltsjöbad för fantastiska dagar, jag lovar att vi ses igen!

/Pernilla

5 thoughts on “Mys på Ystad Saltsjöbad Spa

  1. Det där ser riktigt fint ut! Kanske något för hösten, jag drömmer om södra och östra Skåne framåt oktober när färgerna i bokskogarna kommer. Kan tänka mig att ta in på spa om jag ändå har vägarna förbi. 🙂

    1. Vad bra att jag lyckats fånga det fina, för det är verkligen så himla fint där! YSB är ett schysst ställe att stanna till på när man har vägarna förbi:)/Pernilla

  2. Åh sett flera som varit där det senaste och det ser verkligen jättemysigt ut! Kul att du hamnade inne hos mig, alltid kul med fler som är inriktade mot resor. Ni borde kategorisera era resor efter land i menyn till höger så att man bara kan klicka, det är ju så bra!
    Svar: Men gud är det sant! Vad avundsjuk jag blir vem vet jag kanske också tar mig dit i vår! Längtar redan efter att få höra och se i bilder din upplevelse. Hur blir turen? Vilka ställen skall ni besöka?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *