Gäster hos P4 Malmöhus

Utmaningar! Vad betyder det för dig? Oftast har vi olika tankar om vad som är en utmaning. Under åren har vi fått många frågor om hur vi vågat göra vissa saker. Hur vågade du resa på egen hand? Hur klarade du av att bestiga Mount Kinabalu? Hur vågade du hoppa Bungy jump? Etc, etc. Även om de sakerna har inneburit utmaningar för oss, har det varit inom rimliga gränser utifrån vem vi är. 

De finns de som känner sig trygga och bekväma med att prata i radio. Det finns till och med de som har det som yrke. Victor Pandurescu är en av dem. Han är journalist och programledare för Morgon i P4 Malmöhus. Att ha det jobbet som Victor har skulle vara en allt för stor utmaning för oss. Trots det, blev vi glada då Victor hörde av sig och frågade om vi ville komma och prata om resor med honom i direktsändning.

En lugn start på dagen, eller?

Vi började morgonen på mysiga Cafecafé på Stora Nygatan i Malmö. Utåt sett kunde det nog uppfattas som att vi hade en lugn start på dagen, men om sanningen ska fram var vi rejält nervösa. Inte så konstigt med tanke på att ingen av oss har pratat i radio tidigare. Vi kände oss utan tvekan utanför vår komfortzon.

Väl på plats i Sveriges Radios lokaler på Baltzarsgatan i Malmö blev vi omhändertagna av Victors kollega. Vi fick en liten rundvandring i lokalerna innan det var dags för oss att gå in i studion för att möta Victor och prata om något av det bästa vi vet – att resa!

Livesändning

Bara ett par minuter efter vi hade hälsat på Victor var det dags att gå live. Det kändes som att intervjun gick väldigt fort. Om det var nervöst? Jepp! Om det var roligt? Absolut! I efterhand känner vi att vi önskar att vi svarat annorlunda på vissa frågor och vi önskar att vi hade fördjupat flera av våra svar. Fast vi väljer att inte fokusera på vad vi hade kunnat göra annorlunda, utan vi fokuserar istället på att vi är glada och stolta över att vi vågade utmana oss själva mer än vad vi gjort på mycket länge. Utmana sig själv sätter perspektiv på saker, visst är det så? Hur tänker du kring utmaningar? När utmanade du dig senast och var det värt det?Med vår blogg och vårt instagramkonto vill vi inspirera andra till nya upplevelser. Vi hoppas att vår medverkan i Morgon i P4 Malmöhus medförde att några lyssnare blev ressugna denna gråmulna onsdag.

För att lyssna på programmet gå in på http://t.sr.se/2Dbpm Följ oss gärna på instagram (travelsis_) om du vill ta del av alla våra resor, aktiviteter och utflykter.

/ Magdalena och Pernilla

7 thoughts on “Gäster hos P4 Malmöhus

 1. Jag har lyssnat och det var så roligt och inspirerande att höra er. Förstår att ni var nervösa, men det tyckte inte jag märktes.
  Många tankar kring utmaningar har jag nu och har alltid haft, Hade det redan som barn. TRor på att det mesta går att genomföra och att det många gånger är vi själva som står för begränsningarna-
  När jag utmanade mig senast? Lite mer rejält. Svårt att säga/skriva men det var nog när jag och min man flyttade till Peking och jag började jobba där. Sex månader blev till nästan fyra år. Nästa utmaning jag antog var att som 66-åring återuppta mitt reseledar /guidejobb. Där är varje resa en utmaning och den senaste jag gjorde var nu i nu till nyår. Och det finns en hel del inbokat inför sommaren och hösten.
  Sen är vardagen fylld av mindre utmaningar.

  1. Fina Ditte! Tack för dina uppmuntrande ord, det betyder mycket för oss. Jag kan tänka mig att du om någon har utamanat dig själv i livet! Tack för att du delar med dig!
   Kram Magdalena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *