Stränder på Jamaica som vi besökte

På detta årets långresa besökte vi Jamaica i samband med barnens sportlov. Vi valde Jamaica dels av att vi ville ha fina stränder med lugnt hav och dels att vi var sugna på att komma till Karibien, då det var några år sedan vi var där senast.

Seven Mile Beach, Negril

Vi besökte två stränder på Jamaica. Den ena var stranden Seven Mile Beach i Negril och den andra var stranden i Montego Bay. Stranden i Negril upplevs nästan oändligt lång, vilket är en underbar känsla. Jag älskar att ta strandpromender på så vackra och långa stränder. Det som kan göra mina promenader ännu bättre är när några av mina stora barn vill följa med på en promenad. Färgen på vattnet har en så härlig turkos färg, det är väldigt klart och stranden är långgrund och barnvänlig. De flesta dagar var det helt lugnt på havet, så att köra SUP, paddla eller snorkla fungerade utmärkt. Vi har de senaste åren besökt några ställen som är populära surfställen, som exempelvis Fuerteventura, Kap Verde, Portugal och Sri Lanka. Vi är inte en familj som surfar, så vi uppskattar att det oftast är lugnt på havet. Det hände någon dag att det kom lite vågor och när vågorna endast kommer några dagar tycker vi att det är roligt och vi uppskattar vågorna, som vi bodysurfar i.

Underbara Seven Mile Beach

Reggaeunderhållning på stranden är en vanlig företeelse på Jamaica.

Badtemperaturen ligger på minst 27 grader och det är ca 30 grader i luften året runt. Vi hade lite moln några dagar och det kom även någon liten regnskur. Jag tänker att det var bra, för då fick vår vita vinterhud paus från den starka jamaicanska solen.

 

Montego Bay

Stränderna i Montego Bay är mer uppdelade på antingen små privata stränder som tillhör ett hotell, som exempelvis vårt hotell Seagarden. Där det ingick solstolar och parasoll för oss hotellgäster på många olika ställen på stranden. Eller så är det som på Doctor´s Cave Beach, där de tar en entréavgift för att vistas på stranden och sedan kostar det att hyra solstolar och parasoller.

Hotell Seagarden

 

Jag blir aldrig mätt på denna lunchutsikt.

Kvällarna var ljumma och vi hade många fina solnedgångar på den fina stranden när vi satt med fötterna i sanden.

Så lätt att bara vara i nuet<3

/Pernilla

10 thoughts on “Stränder på Jamaica som vi besökte

 1. Ni har varit i paradiset.
  Vilka stränder och härligt turkos vatten.
  Helt underbart ser det ut!

 2. Men wooow vilka helt underbara bilder! Aldrig varit där men hört att det är mkt kriminalitet och att man helst inte skall vistas utanför hotellet?
  Svar: Åh rosé är ju så snyggt på klockor med! Älskar verkligen MK klockorna!

  1. Så många vackra ställen på Jamaica. Vi höll oss vid turistställena, men det var inga problem att gå hem på kvällen på stranden när det var mörkt.
   Älskar rose´!

 3. Skall klicka runt lite här efter Dubai imorgon tänkte jag!
  Svar: Men wow vilka resmål ni har framför er. Gillade ni Dubai? Skall absolut kika in hos er efter inspo! Edingburg hoppas jag att det blir för min del med!

  1. Vad kul, hoppas att du hittar något tips som du kan använda dig av:)! Vi båda gillade Dubai och de möjligheter till bad, ökenupplevelser och galna upptåg som skidor inomhus eller STORT akvarie i shoppingvaruhus. Du kommer inte bli besviken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *