Tre i topp restauranger i Negril

Lite mera än halva resan bodde vi på hotell utan några måltider inkluderade, så vi letade restauranger till frukost, lunch och middag. Våra sista dagar tillbringade vi på all inclusive. Några dagar på semestern kan vi i familjen tycka att det är gott och smidigt att ha all inclusive men vill helst inte ha det en hel semester.

Att hitta restauranger utan all inclusive hotell tyckte vi inte var helt lätt. Så veckan i Negril har vissa dagar varit en jakt på att hitta matställen. Min man var ute en dag för att hitta något annat till oss, han gick bort från stranden och upp på gatorna. Vi trodde (hoppades) på att det skulle bli billigare. Efter mycket prat och prutande fick han ge 11 US dollar för en halv grillad kyckling. Det tycker inte jag är ett bra pris för en halv grillad kyckling utan tillbehör. Det var inget som var billigt i Jamaica.

Nedan kommer min tre i topp lista på restauranger i Negril.

 1. Samsara at the Cliff

Restaurangen ligger vid klippor med en vidunderlig utsikt och badmöjlighet från klippor.

Deras jerkkyckling, var smakrik, stark och väldigt saftig kyckling. Det var den första jerkkyckling jag provade och trodde då att alla var så goda. Det visade sig att jerkkycklingen kan smaka på många olika sätt, men oftast är den väldigt god. Jag åt jerkkyckling så många gånger att jag tänkte att efter denna resan finns det en risk att jag inte kan äta jerkkyckling mer för att jag förätit mig på den. (Om du undrar så kan jag fortfarande äta jerkkyckling;).

En fin solnedgång efter god mat, det är bra det!

2. Ciao Jamaica

Italiensk restaurang med en tvist av Jamaica. Gott med pasta till ….ja just det jerkkyckling den dagen också:). Om du vill se hur den restaurangen eller maten ser ut så får jag be dig att googla. Vi satt inomhus och vi glömde bort att fotografera, men tycker att den är värd sin placering utifrån hur god maten var.

3. Alfreds

Mysig restaurang med lite större utbud av den jamaikanska maten. Ett stort plus, är att det är en fötterna-i-sanden-restaurang.

På restaurang Alfreds har de traditionell jamaicansk mat, lite mer att välja på än vad de flesta andra restauranger har. Att äta på Alfreds innebär att vi sitter med fötterna i sanden och den känslan tycker jag är så härlig. Ett par gånger i veckan har de liveunderhållning på Alfreds.

Alfreds känns som ett populärt ställe, nackdelen är dock att doften av Ganja (marijuana) ligger tät mellan borden.

/Pernilla

6 thoughts on “Tre i topp restauranger i Negril

  1. Ja 11 USD för en halv grillad kyckling lät inte så billigt. Och att det skulle vara så svårt att hitta restauranger hade jag ingen aning om. Men top 3-listan låter och ser ut som bra ställen. 🙂

  2. Vilka fina bilder och så kul att läsa. Hade gärna ätit på samtliga tre restaurangtips men helst ”fötterna i sanden” såklart!

  3. Maten ser god ut och man luktar nästan kryddorna.
    Fina bilder.
    Skönt att gå så mycket utan skor i sanden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *