En fin dag för hela familjen i YS Falls

YS Falls är ett 40 meter långt vattenfall i sju olika nivåer i vacker och grönskande omgivning. YS Falls är ett av några av de vattenfall som du kan bada i på Jamaica.

Innan vi åkte traktorsläp till vattenfallet fick vi tips av vår chaufför att beställa maten innan vi tog oss till vattenfallet, vilket vi gjorde. Vi åkte traktor med släp ända fram till vattenfallet, vilket var en otrolig lyx och möjliggör för att de flesta kan se och uppleva vattenfallet. Vår minsting var supernöjd av att få åka bakom traktorn.

Vattenfallet

Vi bytte om och sedan kom en guide och mötte oss. Vi brukar oftast säga nej till den typen av guider, men vi var ganska snabbt överens om att här behövde vi verkligen någon som kunde visa oss hur vi skulle ta oss runt i vattenfallet. Han hade dessutom med vår kamera så vi fick bilder på oss även när vi badade. Han pekade på var vi skulle gå, simma och han varnade för vassa stenar och där det kunde vara halt.  I slutet tyckte vår minsting att det var jobbigt, men han var med på de flesta strapatserna, vilket var otroligt kul att kunna göra ihop. Efter vi hade klättrat, badat, hängt i lianer och hoppat tarzanhopp hängde vi lite vid de natursköna poolerna och badade även där. Än en gång var vi förvånade över att det är så få turister, nu när det är högsäsong.

 

Poolområdet

Om du besöker YS Falls är mitt tips att bada i poolerna och äta lunch vid dem. Det är samma pris, men mer att välja och mycket mysigare miljö vid poolerna än vid ingången där vi åt.

Mycket är slitet och fattigt på Jamaica och inte så tillfixat för oss turister. Men vi upplevde att de ordnat väl för turister vid vattenfallet. Både med att öka tillgängligheten för alla med traktorsläp och att det var fräscht runtomkring.

/Pernilla

4 thoughts on “En fin dag för hela familjen i YS Falls

  1. Så vackert det är vid vattenfallet.
    Vilken härlig semester ni har.
    Sol vackra stränder mysigt vattenfall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *