En toppenupplevelse på Riviera strand i Båstad

Samarbete med Hotel Riviera Strand

Det var ännu en underbar majdag. Solen sken och termometern stod på 26 grader. Vår destination denna fredag var Båstad, som ligger ca en och en halv timme från där vi bor. Ett besök på hotell Riviera Strand har länge funnits på vår önskelista. Äntligen var det dags! Riviera Strand utnämner sig själv att vara ett familjelyxhotell så när vi, tillsammans med våra familjer, rullade in i Båstad var våra förväntningar höga. Redan när vi steg in i foajén kändes det bra. När vi kom in på vårt rum kändes det ännu bättre och när vi gick runt på hotellområdet och ner på stranden kände vi att här kommer vi garanterat få en fantastisk vistelse.

Läget

Riviera Strand ligger precis bakom sanddynerna utanför den lilla kuststaden Båstad på Bjärehalvön i nordvästra Skåne. 

Båstad är en mysig liten stad med en hamn full av liv, även innan högsäsongen har kommit igång. 

Hotellet

Välkomna till Riviera Strand! I den här foajén kan vi inte annat än att känna oss välkomna!Riviera Strand stod klart sommaren 2015. Inredningen är modern och hemtrevlig på samma gång.
Den här terrassen bjuder in till …
…ett glas bubbel i solen.

Rummen

Hotellet har 147 olika lägenheter. De är rymliga, moderna och fräscha och alla har havsutsikt. Härligt att sitta på balkongen och blicka ut över stranden och havet.   Vi bodde i en deluxlägenhet som har två sovrum, pentry och vardagsrum. 

Aktiviteter

Gillar du bara att relaxa eller är du en person som tycker om att hitta på saker när du är på semester? Du kanske tycker om att göra lite av varje? Riviera Strand tillgodoser allas önskemål.Här finns aktiviteter som passar såväl stora som små. Det finns ett fint gym, uppvärmd pool, klättervägg, lekrum och diverse utomhusaktiviteter. Ingen behöver gå sysslolös. Om du inte vill, förstås! När du känner för att ta det lugnt kan du bara strosa runt och njuta av omgivningarna. Varför inte gå en runda på stranden? Eller ta en tur i den lilla skogen? Annars kan du bara sitta och slappa i någon av loungerna, eller på bryggan. Ett kvällsdopp i solnedgången är också otroligt rogivande!

Matsalen

Hotellets matsal är rymlig och har fin inredning.  Det som vi främst föll för var den fantastiska utsikten! Dinner with a view! Vi åt fler olika rätter från Á la carte-menyn. Allt vi åt var väldigt gott och fint upplagt. Att hotellet har barnfamiljer i fokus märks även i restaurangen. Varje kväll serveras en barnanpassad buffé till alla yngre gäster. Eftersom vi var där en fredag serverades, så klart, tacobuffé.  

Ett hotell som är vad det utlovar

Wow är det ord vi främst förknippar med Riviera Strand. Hotellet är ett familjelyxhotell, precis som det utger sig för att vara. Vi gillar atmosfären, aktiviteterna, inredningen, rummen, hotellområdet och naturligtvis läget. Att majdagen och kvällen bjöd på sommarvärme förgyllde, såklart, hela upplevelsen. Vi älskar att resa utomlands, men när vi var på Riviera Strand kände vi ingen längtan att vara någon annanstans.

/Magdalena och Pernilla

11 thoughts on “En toppenupplevelse på Riviera strand i Båstad

 1. Åh hade inte en aning om att detta stället fanns, absolut värt att testa! Ser ju fantastiskt fint ut!
  Svar: Ja detta skall bli sjukt spännande, vi är så taggade! Nu har vi även bokat lite upplevelser i förväg! Uberkul! Så roligt att få träffa er på eventet med tjejer! Kanske ses vi framöver igen! Hoppa s det!

 2. Wow! Det ser verkligen ut som ett härligt ställe! Ett ställe som jag med säkerhet skulle kunna få med min familj till! Måste testas! Tack för infon!

 3. Det här stället ser fantastiskt ut! Lyx samt närhet till hav & natur gör att jag gärna vill åka hit med min familj! Tack för inspirerande bilder!

 4. Oaw!! Superhärliga bilder!! Vilket ställe!!! En sommar som denna är det ju verkligen det perfekta resmålet!!! Hade ingen aning om att det fanns!! Härligt med nya tips! Det får bli vårt nästa resmål m familjen!!!! Tack för att ni inspirerar!!!

 5. Wow, jag kände inte till detta stället. Det ser ju verkligen supermysigt ut!
  Dit vill jag också åka!

 6. Jag är ju väldigt dåligt berest i Skåne och har bara besökt Båstad över dagen. Tack för ett bra tips och era fina bilder lockar till ett besök. Tror helt klart att detta skulle vara något för barnbarnen också. Närheten till havet är ju ett stort plus tycker jag. Och havsutsikt från alla rum.

  1. OM du kommer ner till Skåne vet du att du måste höra av dig till oss:). Riviera Strand var ett riktigt njutbart ställe, första gången för oss, men det lär bli fler gånger.Ett härligt boende som passar alla åldrar. Du som brukar frestas med matbilder som ex paella, hade nog gillat skaldjursbuffen på Riviera Strand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *